Ev hanımlarına yüksek maaşla erken emeklilik fırsatı! Bu şartları taşıyorsanız hemen başvurun

Ev hanımlarına yüksek maaşla erken emeklilik fırsatı! Bu şartları taşıyorsanız hemen başvurun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev hanımlarına özel müjde geldi. Bağkur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı sunulurken 5 yıl erken emekli olma imkanı verildi. 1 milyon küçük esnafın hayalleri gerçek olurken ev hanımları içinde heyecanlı bekleyiş başladı. İşte tüm detaylar haberimizde.

Bağkur'lulara yönelik yapılan düzenlemede 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olması için çalışmalar başlarken Erdoğan, prim ödeme gün sayısının düşürülerek SSK'lılar ile eşit olması için yeni düzenlemeler ortaya atıldı. Bakkal, berber, mana, kuaföre, terzi ve küçük esnaflara gün doğdu. Bağkur'luların 9000 günlük prim günü SSK'lıların sahip olduğu 7200 prim gününe indirme kararı alındı.

PRİMLERDE GENİŞLETİLMİŞ İMKAN

Bağkur'lulara dair prim indirimi uygulanırken meslek grupları üzerinden avantajların ön planda tutulması için Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Işıkhan'dan isteğe bağlı sigortayla emekli olma haberi geldi. Birçok esnaf, tüccar ya da çiftçi bu düzenlemelere dahil olurken teknik çalışmaların bulunduğunu açıkladı.

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Milyonlarca ev hanımı da isteğe bağlı sigorta ödemeleriyle emeklilik planlaması yapma imkanı sunuldu. Devlet ev hanımlarına 3.202 TL sigorta priminin 1.067 TL'sini karşılarken bu ödemeler ev hanımlarına yıllık olarak 12.804 TL'ye denk gelmektedir. Bu adımlarla beraber emeklilik sisteminde adil hale gelme çalışmaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN