Ev hanımlarının doğru bildiği büyük yanlış! Temizlikte sakın onu kullanmayın: Her bir damlası zarar veriyor

Ev hanımlarının doğru bildiği büyük yanlış! Temizlikte sakın onu kullanmayın: Her bir damlası zarar veriyor

Ev temizliğinde sıklıkla kullanılan o ürün resmen her damlasıyla zarar saçıyor. Ev hanımlarının yıllardır doğru bildiği bu yanlış duyanları şaşkına çevirecek. Temizlik yaparken ondan uzak durun. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yemeklerde sıklıkla kullanılan v yemeğe hem aroma katıp hem daha sağlıklı bir hale getiren limon, temizlik yaparken de sıkça tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Lakin limonun bazı yüzeylerde kullanılması eşyalara zarar verebiliyor. Limonun içerisindeki asidik yapı hassas yüzeylerde kalıcı hasarlara neden olurken yepyeni eşyaları resmen mahvediyor. Peki temizlik yaparken limonu nerelerde kullanmamalıyız? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler…

yeni-proje-41.jpg

GRANİT TEZGAHLAR VE MERMERLERE SÜRMEYİN

Granit ya da mermer gibi doğal taşlı tezgahlar limon bile temizlendiği takdirde hasar görebilir. Limonun asidik özelliği bu zeminleri yıpratarak görüntüsünü bozabilir. Dolayısıyla böyle hassas zeminlerde daha hafif ürünler kullanmak doğru olacaktır.

PARKELERİNİZİ ESKİTMEYİN

Yine limonun asidik özelliği parke zeminlerine ciddi hasarlar verebilir. Parke zeminin kaplamasını soyabilir ya da şişirilebilir. Bu yüzden parkeyi temizlerken su ve sabun kullanmak daha doğru olacaktır.

yeni-proje-39.jpg

DEMİR DÖKÜM TAVALARA DEĞDİRMEYİN

Limon suyunu demir döküm tavalarda kullanmak tavanın kaplamasına zarar verir ve paslanma asına yol açar. Hem tavanın ömrünü kısaltan hem de zararlı hale getiren limon yerine sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanmak en doğru yöntemdir.

yeni-proje-40.jpg

LİMONUN KULLANILMAMASI GEREKEN DİĞER YERLER:

  • Alüminyum tencereler
  • Buzdolabı lastikleri
  • Ahşap ve plastik kesme tahtaları
  • Krom yüzeyler
  • Dijital ekranlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN