Ev hanımlarının kabusu bitti! Bulgurun içerisine 1 adet koymak yeterli: Börtü böcek gördüğü anda kaçıyor

Ev hanımlarının kabusu bitti! Bulgurun içerisine 1 adet koymak yeterli: Börtü böcek gördüğü anda kaçıyor

Bakliyatın baş düşmanı böcekleri bu yöntemle uzaklaştırabilirsiniz. Bulgur içinde böcek görmek istemiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyiniz. İşte bulgur saklama yöntemleri…

Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bulgur birçok yemeğin içerisinde de kullanılmaktadır. Sıklıkla tüketilen bu bakliyatı muhafaza etmek de oldukça önemli bir detaydır. Birçok farklı nedenle bakliyat içerisinde oluşan böcekler ev hanımlarının da baş düşmanı oluyor. Doğru bir şekilde saklanmayan bulgur içerisinde böcek ya da güve gibi haşereler görülürken tüm bulgurda anında çöp oluyor. Bulguru uzun bir süre saklamak için mutlaka bu yöntemi şans verin. İşte bulgur saklama yöntemleri…

BÖCEKLENMEDEN SAKLAYIN

Bakliyatlarda sık sık karşılaşılan bir sorun olan böcek problemi ev hanımlarının da korkulu rüyasıdır. Bakliyatları böceklendirmeden uzun bir süre saklamak için belli başlı şartların sağlanması gerekmektedir. Bakliyatlar içerisinde en sık tercih edilenlerden biri olan bulgurun da uzun süre saklanabilmesi için dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunuyor.
Bulgur ya da herhangi bir bakliyatın saklanmasında dikkat edilecek en önemli nokta saklama işleminin yapılacağı ürünün kap ya da bez torba olmasına dikkat ediniz. Bunun yanı sıra saklama kabının içerisine bir adet defne yaprağı eklemek de böcek problemlerini ortadan kaldırıyor.

bulgur.jpg
Defne yaprağı böceklere karşı bir koruma kalkanı oluştururken aynı zamanda güve probleminin de önüne geçmektedir. Bu noktada saklama işlemi sırasında bakliyatların içerisinde bir adet Defne yaprağı ekleyerek uzun süre saklama sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN