Evde kalanlar yaşadı! Camilere resmi ‘eş bulma’ merkezleri açıldı: Dolandırılma korkusu olmadan akın ediyorlar, o ülkede...

Evde kalanlar yaşadı! Camilere resmi ‘eş bulma’ merkezleri açıldı: Dolandırılma korkusu olmadan akın ediyorlar, o ülkede...

Evlenmek isteyenler lakin güvenmeyenler ve dolandırılmaktan korkanlar için o ülkede yeni bir sistem oluşturuluyor. Yeni sistem kapsamında camilere ‘eş bulma’ merkezleri açıldı. Dolandırıcı korkusu olmadan adım atabilecekler. İşte konuya ilişkin detaylar…

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı Planlama ve Sosyal Gelişim Genel Müdürü Mehdi Muttakifer, ülkesinde evlenmek isteyenlere 150 merkezde eş bulma hizmeti verildiğini söyledi. Söz konusu sisteme ilişkin İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya konuşan Muttakifer bilgilendirmelerde bulundu. İşte konunun detayları…

yeni-proje-1-002.jpg

SOSYAL MEDYA SİTELERİNE KARŞI UYARI

Muttakifer, "Faaliyetleri için lisanslı 150 çöpçatanlık merkezimiz var ve bunları denetliyoruz” diyerek, eş bulmak için resmi izinleri olmayan sosyal medya sitelerine karşı uyarı yaptı. Muttakifer, şunları söyledi:

"Gençlerin evlenmelerindeki gecikmenin en önemli nedenlerinden biri, münasip bir eş bulamamak. Bu merkezlerin yardımıyla gençler istedikleri kişiyi daha kolay bulabiliyor."

Tüm bunların yanı sıra eş bulma merkezlerinde evliliğe yönelik eğitim hizmetlerinin verildiği açıklandı. Bu süreçte aile danışmanlarının evlenecek çiftlere destek verdiği bilgisi kaydedildi. Öyle ki bu sistem kapsamında geçtiğimiz sene Mayıs ayında ülkedeki 15 eyalette 33 noktada eş bulma merkezlerinin açıldığı duyuruldu.

yeni-proje-2-003.jpg

NÜFUS ORANINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

İran İstatistik Kurumu’nun internet sitesinden elde edilen veriler kapsamında nüfusun 85 milyon 56 bin 136 olduğu öğrenildi. Öte yandan iranlı yetkililer nüfus artış oranındaki düşüşe dikkati çekerek toplumun yaşlandığında ilişkin uyarılar yapıldı.

10 Haziran 2020 tarihinde İran Sağlık Bakanı Danışmanı Muhammed İsmail Ekberi, doğum oranlarındaki düşüşlerin nedenine ilişkin yaptığı bir açıklamada 30 yıl sonra İran'ın dünyanın en yaşlı ülkesi olacağını belirtmişti.

Öte yandan İran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Muhammed Tabatabai, 15 Mayıs'ta bir açıklama yaparak, ülkedeki evli çiftlerin kısırlık oranında yüzde 20 seviyesinin geçildiğinin altını çizerek söz konusu bu durumun ilerleyen yıllarda nüfusu olumsuz etkileyeceğini söylemişti.

yeni-proje-3-003.jpg

NÜFUS ARTIŞI SIFIR SEVİYESİNE DÜŞEBİLİR

İranlı Sosyolog Şehla Kazımipur da ülkesinde doğum oranının 1,7 seviyesine gerilediğini belirterek yaklaşık 20 yıl sonra nüfus artış oranının "sıfır" seviyesine düşeceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN