Evde tarhana çorbası pişirenler dikkat! Yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Sağlığınız tehlikede olabilir!

Evde tarhana çorbası pişirenler dikkat! Yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Sağlığınız tehlikede olabilir!

Neredeyse her evin kış aylarında olmazsa olmazı tarhana çorbası ile ilgili Canan Karatay uyarısı geldi. Peki tarhana çorbasının nasıl tüketilmesi gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme düzeni ile ilgili sık sık yaptığı yorumlarla gündeme geliyor. Karatay bu sefer de tarhana çorbası ile ilgili uyarılarını sıraladı. Peki tarhana çorbasının doğru tüketimi nasıl? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CANAN KARATAY'DAN TARHANA ÇORBASI UYARISI

Prof. Dr. Canan Karatay insanları beslenme alışkanlıkları ile ilgili sık sık uyarmaya devam ediyor. Bu kez uyarılar her evin olmazsa olmazı tarhana çorbası için geldi. Canan Karatay doğru tarhana çorbası tarifini verdi. Karatay'a göre tarhana çorbası malzemeleri ve yapılışı şu şekilde;

Doğru Tarhana Yapılışı

-Doğru tarhana çorbası yapımı için malzemeler şu şekilde; 1.5 kilogram buğday unu, 500 gram kuru soğan, 500 gram kırmızı biber, 1 kilogram domates, 1 kilogram süzme yoğurt, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet reyhan, 1 demet fesleğen, 2 tatlı kaşığı kristal kaya tuzu, 1 bağ tarhana otu gerekiyor. Tarhana yapılışı ise şu şekilde anlatılıyor; Soğan kabukları soyulduktan sonra domatesin de kabukları soyulur ve biberlerin de çekirdekleri çıkarılarak maydanoz, reyhan, fesleğen ve dereotuyla birlikte iyice yıkanır. Soğan, domates ve biber büyük küp şeklinde doğranır ve tencereye konur. Daha sonra sebzeler ve tarhana otu da bütün olarak eklenir ve kısık ateşle pişirilir. Bütün malzemeler piştikten sonra malzemeler soğumaya bırakılır ve içerisine un ve süzme yoğurt eklenerek yoğrulur. Mayısdanoz, dereotu ve fesleğen de hamurun içine eklenir ve iyice yoğrulur. Daha sonra hamurun üstü kapanacak şekilde un serpilir ve pamuklu bezle örtülür. Elde edilen hamura beş gün boyu bir çay bardağı un ilavesi yapılarak tekrar yoğrulur ve tekrar un serpilir. Beşinci gün hamur ekşileşmeye başlar. İki gün daha aynı işlemler yapılır ve kurutma işlemine geçilir. Temiz hava alan ve kuru bir bölgede hamur bölünerek kurumaya bırakılır ve kuruyan parçalar sonrasında mutfak robotundan geçirilebileceği gibi iki el arasında da ufalanarak hazır hale gelebilir. Ufalanacak tarhanaların iyi şekilde kurumuş olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN