Evinizin her zaman çiçek gibi kokmasını ister misiniz? Bu 6 ipucu ile eviniz sürekli olarak güzel kokar

Evinizin her zaman çiçek gibi kokmasını ister misiniz? Bu 6 ipucu ile eviniz sürekli olarak güzel kokar

Evinizin sürekli olarak güzel kokmasını sağlamak için neler yapabiliriz? Bu basit yöntemler sayesinde taze ve çicek gibi kokacak. İşte detaylar.

Birinin evini ziyaret ettiğinizde, iç mekanın yanı sıra hemen fark edeceğiniz bir şey var: koku. Bir ev güzel kokuyorsa, kötü kokular almaktan çok daha rahat hissedeceksiniz. Evinizin her zaman güzel kokmasını sağlamak için neler yapabileceğinizi merak ediyor musunuz? En iyi ipuçlarını paylaşıyoruz.

KÖTÜ KOKULARA KARŞI KABARTMA TOZU KULLANIN

Elbette oda parfümü sıkmaya rastgele başlayabilirsiniz ama maalesef bu her zaman kötü kokuları durdurmaz. Daha iyi kullanabileceğiniz şey kabartma tozu. Bu, hoş olmayan kokuları maskelemez, ancak onları emerek yok eder. Örneğin, buzdolabınıza, kilerinize ve kötü kokuların hızla yayıldığı evin diğer yerlerine bir kap kabartma tozu koyun. Bu sadece evinizin güzel kokmasını sağlamanın etkili bir yolu değil, aynı zamanda çok ucuz!

1-009.jpg

TEMİZLİK

Halıları, perdeleri ve diğer yumuşak yüzeyleri düzenli olarak
temizleyin Kilimler, halılar, dekoratif yastıklar, yatak takımları ve perdeler koku mıknatıslarıdır. Yatak takımlarınızı en azından düzenli olarak yıkadığınızı umuyoruz, ancak dekoratif yastıklarınızı ve perdelerinizi gerçekte ne sıklıkla yıkıyorsunuz? Çoğu zaman bu, kolayca geçip giden bir angaryadır. Bu koku mıknatısları hızla küf kokusu almaya başlayabilir. Dekoratif yastık ve perdelerinizi yılda en az bir kez yıkadığınızdan emin olun. Ayrıca kilim veya halınızı yılda bir kez iyice temizlemelisiniz. Bu arada yardımcı olabilecek şey, halının üzerine biraz kabartma tozu serpmektir. Bunu birkaç saat bırakın, böylece kokuları emebilir ve sonra süpürebilirsiniz.

PENCERELERİNİZİ AÇIN

Evinizin güzel kokmasını sağlamanın en kolay yolu elbette, pencerelerinizi açmak. Bu, tüm odayı anında daha temiz ve taze hissettirir. Evinizi güzelce havalandırmak ister misiniz? Ardından, rüzgar almak için odanın birkaç tarafındaki pencereleri açın. Dışarısı dondurucu soğuk olsa bile, pencerelerinizi aralık bırakmak iyi bir fikirdir.

2-009.jpg

EVİN HER YERİNE KOKULU POŞETLER

Her gün evinizin her yerine ve her dolaba bir ev kokusu püskürtmek biraz fazla olabilir. Odaların ve dolapların güzel kokması için yapabileceğiniz şey etrafa kokulu poşetler yaymaktır. Örneğin, dolabınıza bir çanta, holdeki mont dolabı ve banyo dolabına bir çanta koyun. Bu, bu odaların güzel kokmasını sağlayacaktır! Bu kokulu çantaları satın alabilirsiniz, ancak kendiniz yapmak da çok kolaydır. Bir parça kumaşın üzerine biraz lavanta koyun ve en sevdiğiniz uçucu yağdan birkaç damla ekleyin. Ardından çantayı bir kurdele ile kapatın kendi kokulu çantanızı yaptınız.

UÇUCU YAĞLAR İÇEREN BİR DİFÜZÖR KULLANIN

Birçok insan, evlerine taze ve hoş bir koku vermek için uçucu yağları dener. Doğal ve basit tutmak ister misiniz? Ardından biberiye, limon, nane ve portakal tarçın gibi yağlar içeren bir uçucu yağ difüzörü kullanın.

KOKULU MUMLAR

Oturma odanızı kokulu mumlar, ev parfümleri ve difüzörlerle doldurabilirsiniz, ancak fazlası her zaman daha iyi değildir. Özellikle koku söz konusu olduğunda. Güçlü bir koku veya farklı kokuların bir karışımı hızla bunaltıcı olabilir. Bu nedenle, tercihen birlikte iyi giden kokuları seçin ve birkaç kokulu üründe sabit tutun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN