Fahiş kiralara Cumhurbaşkanı müdahalesi! Tarih verdi: O düzenleme yolda!

Fahiş kiralara Cumhurbaşkanı müdahalesi! Tarih verdi: O düzenleme yolda!

Türkiye'nin gündeminde olan fahiş fiyatlara karşılık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Artan kira artışları üzerine Erdoğan, seçim sonrasını gösterirken yasal düzenlemelerin müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı 20 Nisan'da müjdeli haberi vereceğini duyurdu.

TRT ortak yayınında gündemde olan sorulara karşılık olarak Erdoğan, yüksek kira fiyatlarında ki son duruma karşılık soruları yanıtladı. Karadeniz doğal gazının vatandaşın cebine ne zaman yansıyacağı merak konusu olurken Erdoğan tüm merakları giderdi.

DEPREM KONUTLARINDA HAK KAYBI

Konutlar üzerinde herhangi bir mal kaybının olmaması için çalışmaların yürütülmesi bekleniyor. Geçtiğimiz zamanlarda yaşana afetlerde görülen bu durumda vatandaşın ne kaybettiyse devletin aynılarını yaptı belirtildi. Hak kaybı durumu söz konusu olmazken hassasiyetle çalışmalar devam etmekte.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI

Seçim sonrası üzerine gidilecek konulardan olan kira artışına dair büyükşehirlerde ciddi manada fiyatların artışı görülürken vicdani, ahlaki, insani olmayan bu durum için Erdoğan, fırsatçılığa son verileceğini yasal düzenlemeler yapılacağını belirtti.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

İstanbul'da 220 bin bina ve 1.5 milyon bağımsız bölüm risk altında olurken 39 ilçede 412 milyon metrekare büyüklüğünde kentsel dönüşüm süreci görülüyor. Rezerv çalışması yapılırken 1 milyon rezerv için uydu kent modeli yer alacak. 130 milyon metrekare ihtiyaç olurken bakanlık tarafından yerler belirlendi.

Fahiş kira artışı

UÇAK GEMİSİ BÜYÜYECEK

TOGG'un piyasaya sürülmesiyle beraber TCG Anadolu'yu millete tanıtımları yapılırken gemiyi gezenlerin dua edeceğini söyledi. Erdoğan, TOGG için market, TCG Anadolu için market derken burayı kesinlikle gezilmesi gerektiği belirtildi. İspanya ile görüşmelerim var, İngilizlerle görüşmelerim var. Bunun şimdi iki misli büyüklüğünde olanını yapacağız. Uçak gemimizi daha da büyüteceğiz. Barbaros'un torunları Barbaros'a layık olduğunu gösterecek çalışmalar devam ediyor.

'2013'TE IMF'İN İPİNİ KESTİK'

Bu zamana kadar muhalefette Bay Bay Kemal dışında yer alan isimleri anlamadığını söyleyen Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için Türkiye Yüzyılı Doğru Adımlar dediğimiz bizim strateji belgemiz. Bu ekibin içerisinde çok yakın çalıştığım kişiler söz konusu. Birisi başbakan mevkiğine getirdiğim ve yanlış yaptığı bir diğer ise genç bakanlığa getirdiğim oldu. IMF Başkanıyla görüşme yaptık. Ve gönderdiği adamların bize siyaset öğretmemesini taksitlerini alıp gitmelerini belirtmemle 2013 yılında IMF'nin ipini kestiğini söyledi.

KARADENİZ DOĞAL GAZI

Müjdeli haberi 20 Nisan tarihinde verecek olan Erdoğan, Karadeniz Gazı'nı filyos'ta devreye sokacağını Sakarya Gaz sahası keşiften üretime kadar en hızlı yapılan geliştirme projesi olduğunu açıkladı. Orta Karadeniz'de simsik çalışmalar sona ererken, Doğu Karadeniz'de ise devamlılık görülüyor. Son düzlük olan sontaj çalışmaları başladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN