Fakire 'teselli' araştırması: 'Aşırı para' kanser yapıyor

Fakire 'teselli' araştırması: 'Aşırı para' kanser yapıyor

Yeni araştırma, zengin insanların düşük gelirlilere göre genetik kanser riskine daha yatkın olduğunu ortaya koydu.

Yeni araştırma, zengin insanların düşük gelirlilere göre genetik kanser riskine daha yatkın olduğunu ortaya koydu. Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'nde yapılan çalışma, sosyo-ekonomik durum ile kanser arasındaki ilişkiyi inceledi ve maddi durumu iyi olan bireylerin meme, prostat ve diğer kanser türleri için yüksek genetik risk taşıdığını gösterdi.

Uzmanlar, dar gelirli grupların ise genetik olarak diyabet, depresyon, alkolizm ve akciğer kanserine daha duyarlı olduğunu belirtti. Araştırmacılar, bu bulguların gelecekte genetik risk tahmin modellerinde ve tarama protokollerinde dikkate alınabileceğini ve meslekler ile hastalık riski arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamak için daha fazla çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN