Faydalı diye lop lop yiyoruz ama tansiyon ve kolesterolün sebebi çıktı! Mide boşken çiğ tüketilmeliymiş

Faydalı diye lop lop yiyoruz ama tansiyon ve kolesterolün sebebi çıktı! Mide boşken çiğ tüketilmeliymiş

Faydalı diyerek lop lop yiyoruz! Ortaya çıkan sonuç ise korkunç! Meğer tansiyon ve kolesterolün sebebiymiş! Uzmanlar mide boşken çiğ tüketilmesini öneriyor...

Uzman Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, kuruyemişlerin sağlık açısından faydalı olabileceğini ancak dikkatli tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Kuruyemişlerin zengin besin içeriğiyle dolu olduğunu belirten Taşkıran, özellikle mikro ve makro besinler, fitobesinler, antioksidanlar, Omega 3 yağ asitleri, vitaminler ve mineraller açısından zengin olduklarını ifade etti.

KOLESTEROL VE TANSİYONU BERABERİNDE GETİRİYOR

Doğru kuruyemiş kullanımı nasıl olmalıdır? - Sağlık Haberleri

Ancak Taşkıran, kuruyemişlerin aşırı tüketimi sağlık problemlerine yol açabileceğini söyleyerek kolesterol yüksekliği, sindirim sorunları ve tansiyon artışı gibi risklerin fazla kuruyemiş tüketimiyle ilişkilendirilebileceğini belirtti.

ÇİĞ OLARAK TÜKETİLMELİ

Yasak geldi! Kuruyemişte yeni hedef - Ekonomi Haberleri

Özellikle, kuruyemişlerin çiğ olarak tüketilmesinin daha faydalı olduğunu ve ısıya maruz kalma süresinin artmasıyla olumlu etkilerinin azaldığını vurguladı. Ayrıca, mide boşken tüketilmesinin daha sağlıklı olabileceğini ve kahvaltı öğünlerinde uzun süre tokluk sağlayabileceğini ekledi.

Uzmanın önerisi, her şeyde olduğu gibi kuruyemiş tüketiminde de dengenin önemli olduğu yönünde. Taşkıran, uygun ortamlarda saklanması gerektiğini ve tüketim miktarının kontrol altında tutulmasının önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN