Gece yatmadan önce cildinize iyice yedirin! Sabah kalkıp aynaya bakınca şok olacaksınız

Gece yatmadan önce cildinize iyice yedirin! Sabah kalkıp aynaya bakınca şok olacaksınız

Güneş, gün boyu cilde temas etmektedir ve bunun sonucunda da ciltte bazı istenmeyen lekeler meydana gelmektedir. Güneş lekesinden korunmak için düzenli olarak güneş kremi kullanmak gerekse de güneşin zararlı ışınlarına karşı güneş kremi her zaman etkili olmamaktadır. Bu yüzden ciltte oluşan güneş lekelerinden korunmak için doğanın bize sunduğu bazı alternatifler bulunmaktadır. İşte, cildinizi istenmeyen güneş lekelerinden kurtaracak o doğal etkili yöntem…

Güneş lekeleri, cildin güneş ışığına maruz kaldığı bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli lekelerdir. Bu lekeler cildin melanin denilen pigment üretimindeki artış sonucunda ortaya çıkar.

Melanin, cildin doğal bir koruyucu mekanizmasıdır ve UV ışınlarına maruz kaldığında artış gösterir. Bu da cildin bronzlaşmasını sağlar. Fakat bazen melanin üretimi düzensiz hale gelerek, ciltte koyu lekelerin oluşmasına neden olur. Peki, güneş lekelerini en etkili ve hızlı geçirmenin yöntemi nedir? İşte cevabı…

elma-sirkesinin-cilde-etkileri-1.jpg

GÜNEŞ LEKESİ İÇİN EN ETKİLİ DOĞAL YÖNTEM

Elma sirkesi, cildin pH dengesini düzenlemeye ve lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Elma sirkesini pamuk ile lekelerin üzerine uyguladığınızda ise inanılmaz etkiyi göreceksiniz.

Bunun için temiz bir pamuk alın ve üzerine elma sirkesi damlatarak birkaç dakika güneş lekesi olan bölgede bekletin. Ardından ılık suyla iyice durulayın. Fakat elma sirkesinin cilt üzerinde hassaslaştırıcı yan etkisi olabilir. Bu yüzden dikkatli ve dozunda kullanmak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN