Gıda kaplarındaki leke ve kokulardan kurtulmanın ipuçlarını öğrenin hayatınızı kolaylaştırın

Gıda kaplarındaki leke ve kokulardan kurtulmanın ipuçlarını öğrenin hayatınızı kolaylaştırın

Öğle yemeğini işe mi yoksa çocuklarınız için mi paketliyorsunuz? Eğer öyleyse, kirli yemek kaplarını temizleme mücadelesi size çok tanıdık gelebilir. Yemek kaplarının üzerindeki artıkların neden olduğu lekeleri düşünmek bile bazılarımızı endişeye sevk etmeye yetiyor.

Saklama kapları hemen hemen her evde bulunur ve günlük hayatımızı kolaylaştırır. Sık kullanıma bağlı kokulara ve lekelere katlanmak zorunda olduğumuzu zaman zaman düşünürüz. Neyse ki, artık değil! İşte yemek kaplarındaki çirkin leke ve kokulardan kurtulmanın püf noktaları.

1. KABARTMA TOZU

Yemek kaplarındaki lekeleri çıkarmanın en iyi yolu, onları kabartma tozu ile ovalamak ve ardından en az bir gün bekletmektir. Bu uç, lekeleri çıkarır ve ayrıca kaptan kalan kokuları gidererek çifte görev gerçekleştirir.

Macunu yapmak için biraz kabartma tozu alın ve biraz sıcak su ile karıştırın. Karışımın kalın olması gerektiğinden, daha az miktarda su daha iyidir. Makarnayı iyice ovarken yemek artıklarını çıkarmak için pürüzlü tarafı olan bir bulaşık süngeri kullanın.

2. SAF ALKOL

Gıda boyalarının neden olduğu her türlü lekeyi çıkarmak için mükemmel bir teknik, alkolü ovmaktır. Rengi atmış yemek kabınızda kullanabilir, probleminizin çözüleceğinden emin olabilirsiniz.

Genel olarak, kabı alkole bulaştırdıktan hemen sonra durulayarak veya deterjan ve su ile temizleyerek renk bozulmasından kurtulabilirsiniz. Leke geçmezse, tabağa biraz daha etanol dökün ve birkaç dakika bekletin. Kap lekesiz olduğunda, iyice temizleyin ve kurulayın.

cleaning-food-containers-750x375.jpg

3. EL DEZENFEKTANINIZI KULLANIN

Yemek kabınızı temizlemek için el dezenfektanları kullanmanızı önerir; aktif element alkoldür. Sadece tabağa biraz dökmeniz, hafifçe ovalamanız, yıkamanız ve kurutmanız gerekir.

4. ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKAYIN

Lekeleri klorlu ağartıcı ile de çıkarabilirsiniz. Bu çamaşır suyu ile ketçap ve domates lekeleri sizin için sorun olmamalı. Tek yapmanız gereken bir çamaşır suyu ve su çözeltisi hazırlamak. Her bardak su için bir yemek kaşığı çamaşır suyu koyun. Yiyecek kaplarını bir veya iki saat solüsyonda bekletin. Lekeler gittikten sonra durulayın ve temizleyin.

mutfakta-saklama-kabi-kullanmanin-yararlari-1160x836.jpg

5. BEYAZ SİRKE İLE TEMİZLEYİN

Renksiz gıda kaplarının zorluğunu yaşıyorsanız, beyaz sirke mükemmel bir seçimdir. Kaplarınızı bulaşık deterjanı ve sıcak su ile yıkadıktan sonra beyaz sirke ile doldurun. Hoş olmayan ve kalıcı kokulardan kurtulmak için onları yaklaşık üç dakika bekletin. Ardından sirkeyi dökün ve tekrar su ve sabunla durulayın.

6. PROTEZ TABLETLERİ KULLANIN

Sadece iki tableti biraz sıcak suya koyun ve karışımı renksiz kabınıza koyun. Tüm lekeler kaybolana kadar bırakın. Artık kabınızı temizleyebilir ve kurutabilirsiniz.

7. LİMON KULLANIN

Kabı limon suyuyla ovun ve bir veya iki gün güneş ışığında bekletin. Güneşten gelen limon ve ultraviyole ışık karışımı renk bozulmasını ortadan kaldırır ve ayrıca bakterileri öldürür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN