Giysileriniz makinadan dümdüz çıkıyor! Ütülemek ile uğraşmayın... Bir tutam atın keyfinize bakın

Giysileriniz makinadan dümdüz çıkıyor! Ütülemek ile uğraşmayın... Bir tutam atın keyfinize bakın

Ütü yapmak birçok kişi için zahmet olarak görülebilir. Kıyafetlerin kırış kırış olmasıyla birlikte ütü yapma ihtiyacı duyarken, uzman isimlerden tavsiyeler geldi. Kıyafetlerinizin çamaşır makinenizden dümdüz çıkmasını sağlayacak bu yöntemler dikkat çekiyor. Doğal yöntemler ile ütüye gerek kalmadan kıyafetleriniz adeta ütülenmiş gibi görünüyor. İşte tüm detaylar...

Çamaşır makinesinden çıkan kıyafetlere ütü yapmak çoğu zaman zahmet verici olabiliyor. Ütü yapmaktan hoşlanmayan kişiler genelde uğraşmak yerine ütü yapmadan kırışık kıyafeti giyerek dışarı çıkıyor. İnsanların en sevmediği işlemlerden birisi olan ütü yapma derdi bu yöntemler ile son buluyor. Paylaşılan tavsiyeler ile çamaşır makinesinden dümdüz çıkıyor.

ÜTÜ YAPMAYI SEVMEYENLER BUNLARI DENESİN

Ütü yapmayı sevmeyenlere uzmanlardan müjdeli haber geldi. Sürekli olarak ertelenen ütü işlemleri sonrasında gömlekler ve pantolonlar dağ gibi birikiyor. Hayat kurtaran ipucular da, bugünler için sizi kurtaracak 5 ipucu paylaşıldı.

Ütüleme işlemlerinin zahmetinden sizi kurtaracak olan 5 doğal yöntem ile kıyafetleriniz ütüleme gereği duymayacak. Bu yöntemler sayesinde çamaşır makinanızdan çıktığı gibi kıyafetleriniz dümdüz olacak.

orig.webp

BUHAR

Çamaşırlarınızın düzgün ve kırış kırış olmaması için buhara ihtiyacı vardır. Kıyafetlerinizi düzeltmekte en etkili yöntemlerden birisi olarak bilinir. Bilindiği üzere ütü yaparken de buharın etkisiyle kırışıklıklar gideriliyor. Buhar duşu ya da buhar makinesini çamaşırlarınıza tutarak kısa sürede kırışıklıkların gittiğini görebilirsiniz.

SİRKE

Çamaşırlarınızı yumuşatan sirke kırışıklıkların da gitmesini sağlar. Kıyafetlerinizi dümdüz eden sirke ile çamaşırlarınıza yıkamadan önce müdahale etmeniz gerekir. Yarım bardak sirkeyi suya ekleyerek yıkama işlemini başlatın.

TUZ

Çamaşırlarınızın ütülenmesini kolaylaştırır. Çamaşırlarınız yıkanmadan önce bir kaşık tuzu suya ekleyerek normal bir şekilde yıkama işlemini başlatın.

LİMON SUYU

Çamaşırlarınızın daha canlı ve parlak görünmesi açısından limon yöntemini kullanabilirsiniz. Yıkamadan önce limon suyu sıkarak, çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz.

KURUTMA

Çamaşırlarınızın düz olması için düzgün bir şekilde kurutulması gerekir. Bu durum ütüleme zahmetinden sizi kurtaracaktır. Çamaşırlarınızı kuruturken düz bir şekilde asmaya özen gösterin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN