Gölün dibi adeta fokur fokur kaynıyor! Görenler gözlerine inanamadı... Eldere Gölü'nde şaşırtan görüntü

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bulunan Eldere Gölü'nden şok eden görüntüler paylaşıldı. Sosyal medyada viral olan görüntülerde, gölün dibinin foku fokur kaynadığı görüntülendi. İşte kameralara yansıyan görüntüler...

Kuş cenneti olarak bilinen Eldere Gölü, birinci derece sit alanlarından birisidir. Uzun yıllardır türlü türlü kuşlara ev sahipliği yapan bölgede, birçok türü tükenmekte olan kuş bulunur. Kış mevsimlerinde donmamasıyla birlikte dikkat çeken Eldere Gölü'nün tabanından gelen görüntüler ise şaşkınlık verici. Fokur fokur kaynayan tabanı milyonların dikkatini çekti.

KUŞ CENNETİ

Afyonkarahisar'ın merkezinden 114 kilometre uzaklıkta olan Eldere Gölü, çeşit çeşit canlıya ev sahipliği yapıyor.

Cennet olarak nitelendirilen bu bölge sadece popülasyonu bakımından değil, esrarengiz olaylarla da gündeme düşüyor. Toplamda 173 kuş türüne ev sahipliği yapan Eldere Gölü'nün tabanından gelen görüntüler viral oldu.

lakeeldere1.jpg

FOKUR FOKUR KAYNIYOR

Afyonkarahisar'da bulunan Büyük Menderes'in kaynağı olarak bilinen Eldere Gölü'nün tabanı görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntüler ise milyonları şaşkına çevirdi.

Büyük Menderes, Eldere Gölü'nden doğduğu ifade edilirken, daha sonrasında batıyor ve Suçıkan mevkisinden yeniden yer yüzüne çıkıyor. Gölün bir diğer en büyük özelliği ise tabanından fokur fokur su çıkmasıdır. Söke'ye kadar uzanan Eldere Gölü, aynı zamanda turistlerin de odağı haline gelmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN