Gören 'Keşke orada olsam' diyecek! Dünyanın en huzurlu köyü: Tıpkı masallardaki gibi

Gören 'Keşke orada olsam' diyecek! Dünyanın en huzurlu köyü: Tıpkı masallardaki gibi

Yemyeşil doğanın içinde huzura kavuşmak isteyenler bu köye akın edecek. Adeta masallardan fırlamış bu köy kendine hayran bırakıyor. İşte dünyanın en huzurlu köyü…

Doğa ile baş başa olmayı seven, huzur arayan insanların büyük ilgi göstereceği bu köy, “dünyanın en huzurlu” köyü olma potansiyeli taşıyor. Bu köy, yemyeşil havası ve birbirinden çekici evleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Öyle ki bu köye gidenler dönmemek için elinden geleni yapacak. Çünkü bu köy huzuru ile insanı kendine çekiyor.

yeni-proje-21.jpg

MASALLARDAN FIRLAMIŞ KÖY

Masallara konu olacak bu köyün adı Giethoorn. Yemyeşil doğanın ortasına kurulmuş bu köy Hollanda’da bulunuyor. Hollanda’nın Overijssel eyaletinde ye alan Giethoorn köyünde araç yolu bulunmuyor. Araç yolu bulunmadığı için ise “Orta Çağ’dan kalma köy” olarak adlandırılıyor. Araç yolu bulunmadığı gibi ulaşım için yaya yolları, ahşap köprüler ve bisiklet yolları bulunuyor.

yeni-proje-20.jpg

HOLLANDA’NIN VENEDİK’İ

Venedik’e benzetilen bu köy Hollanda’nın Venedik’i olarak da anılıyor. Bunun yanı sıra içinde araba yolu bulunmaması ve Orta Çağ'dan kalma tarihi dokusuyla öne çıkıyor. Bu köyde 2 bin 600 kişi yaşarken, 176 ahşap köprüsü, dar kanalları, tarihi evleri, yemyeşil doğası ve rengarenk çiçekleri bulunuyor. Hobbit köyünü anımsatan atmosferiyle resmen masallardan fırlamış gibi duruyor.

yeni-proje-19-002.jpg

ELEKTRİKLİ TEKNELERLE GEZİLER YAPILIYOR

1776 ve 1885 yıllarındaki iki sel felaketinden sonra bugünkü halini alan köy, birbirine bağlanan çok sayıda kanalın etrafında kurulu evlerden oluşuyor. Öte yandan tarihi evlerin çatıları sazlıklarla kaplıyken meydanı çevreleyen kanallarda elektrikli teknelerle turistik geziler yapılıyor.

yeni-proje-18.jpg

yeni-proje-17-001.jpg

yeni-proje-16.jpg

yeni-proje-14.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN