İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Selen Görgüzel, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. "Uyuşturucu madde bulundurmak" ve "fuhşa teşvik" suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Görgüzel’in ifadesinde, seyahat ettiği özel jete ve tatil organizasyonuna dair verdiği detaylar dikkat çekti.
Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltında
"ÖZEL JETİN KİME AİT OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİM"
Savcılıkta, şüpheli Rabia Karaca ile özel uçakta çekilmiş fotoğrafı sorulan Görgüzel, uçağın mülkiyetine dair ilginç bir savunma yaptı. Dönüş yolunda bindiği uçağın siyasi bağlantıları olduğunu iddia eden Görgüzel, şu ifadeleri kullandı:
"Bindiğim uçağın Ekrem İmamoğlu'nun kullanmış olduğu özel jet olduğunu çok sonradan öğrendim. Eğer bu uçağın şahsa ait özel bir jet olduğunu bilseydim, kesinlikle kullanmazdım."
Görgüzel ayrıca, uçak yolculuğu sırasında uyuşturucu kullandığı iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, kapalı odalarda neler yaşandığını bilmediğini savundu.
"EMEL MÜFTÜOĞLU KUMAR ÇİPİ ALDI"
Tatil organizasyonunun detaylarına da değinen Görgüzel, Kıbrıs seyahatine kendisini Emel Müftüoğlu’nun gönderdiğini belirtti. Tatil sırasında suç örgütü soruşturması firarisi Murat Gülibrahimoğlu ile Müftüoğlu’nun yüksek meblağlı kumar oynadıklarını ileri süren Görgüzel:
Müftüoğlu’nun kumar oynamak için firari sanık Gülibrahimoğlu’ndan casino çipi aldığını iddia etti. Müftüoğlu’nun kendisi üzerinden para kazanmış olabileceğini ancak şahsen kimseden para almadığını savundu.
FUHUŞ SUÇLAMALARINA RED: "GENÇ KIZLARI BEN UYARDIM"
"Fuhşa teşvik" suçlamasına karşı çıkan Görgüzel, uçaktaki atmosferden rahatsız olduğunu ve oradaki kadınları uyardığını ileri sürdü. İfadesinde, "Genç kızların arka odaya sıklıkla gittiğini görünce, 'Yazık değil mi, kendinizi kullandırıyorsunuz' diyerek onları uyardım. Bu kadınların oraya kim tarafından gönderildiğini bilmiyorum," dedi.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderilmişti.
Savcılık, Ayşe Tarım, Ayşe Sağlam, Burak Fahri Yön ile Ceren Alper'i, tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.
Şüpheliler Nilüfer Batur Tokgöz ve Selen Görgüzel hakkında ise adli kontrol talep edilmişti.
Sulh ceza hakimliğince Tarım, Sağlam ve Alper'in tutuklanmasına karar verilirken Yön, Tokgöz ve Görgüzel hakkında ise adli kontrol tedbirine hükmedilmişti.
