Bu araştırma gözlük kullananları üzecek

Bu araştırma gözlük kullananları üzecek

Ürdün'de yapılan yeni araştırma gözlük kullanan insanları üzdü. Gözlüğün bireyleri daha zeki gösterdiğinin aksine, gözlüksüz insanların daha çekici olduğu açıklandı.

Ürdün'de yeni yapılan bir araştırma, gözlüğün bireyleri daha zeki gösterdiği klişesini ortadan kaldırdı. Yapılan araştırmanın sonucun göre, gözlüksüz insanlar daha çekici, kendinden emin ve daha zeki görülüyor.

Gözlüğe ihtiyaç duyan insanların sayısı her geçen gün artıyor. ABD'deki gözlük üreticileri ve tedarikçilerinin kurduğu ticaret birliği Vision Council'ın verilerine göre dünya genelinde yetişkinlerin yaklaşık yüzde 75'i, görüşünü daha iyi göstermek için yeni bir ürün kullanıyor. Bunların yüzde 64'ü ise gözlük takıyor. Bugüne kadar Batılı ülkelerde yapılan çalışmalarda, gözlük takmanın zeki görünmeye olumlu katkı yaptığı belirlenmişti.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Yapılan tüm araştırmaları yerle bir eden yeni bir araştırma Ürdün'den geldi. Ürdün'de yapılan ve 517 öğrenci katıldığı araştırmada katılımcılara 4 kişinin hem gözlüklü hem de gözlüksüz fotoğrafı gösterildi. Fotoğrafların çekicilik, zeka ve özgüven başlıklarında katılımcılara 1'le 10 arasında derecelendirilmesi istendi.

'GÖZLÜKSÜZ HALLER DAHA ÖZGÜVENLİ'

Yapılan araştırmada, gözlüksüz fotoğrafların gözlüklü hallerine göre daha çekici, akıllı ve özgüvenli olarak görüldüğünü ortaya koydu. Ayrıca gözlüklü katılımcıların, gözlüklü fotoğraflara daha yüksek puan verdiği görüldü. Ancak gözlüksüz katılımcılar, gözlüksüz fotoğraflarda aynı davranışı sergilemedi.

Uzmanlar, gözlük çerçevesi ve yüz özellikleri gibi faktörlerin çekiciliği belirlerken dikkate alınmadığının altını çizdi.

ARAŞTIRMA CUREUS'TA YAYINLADI

Sonuçların, herkesin Batı'daki moda anlayışıyla aynı fikirde olmadığını ve kültürel farklılıkları gösterdiğini savunan araştırma ekibi, "Gözlük, sosyal ve etnik değişkenlere bağlı olarak kullanıcıların sosyal özellikleri üzerinde farklı etkiye sahiptir" ifadesini kullandı. Bilim insanları ayrıca çalışmalarının, gözlüğü, sadece gerçekten ihtiyaç duyan kişilerin takmasını sağlamasını umuyor.

Saif Aldeen El Ryalat, Muhammed Cuma ve Esad El Ravaşdeh gibi doktorların imza attığı çalışma, hakemli tıp dergisi Cureus'ta yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN