Güneş fırtınası ne zaman olacak, bugün mü, yarın mı olacak?

Güneş fırtınası ne zaman olacak, bugün mü, yarın mı olacak?

Uzmanlar tarafından güneş fırtınası olacağına dair yapılan haberler merakla araştırılıyor. Peki güneş fırtınası ne zaman olacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinde son dönemde konuşulan güneş fırtınası ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki güneş fırtınası ne demek? Güneş fırtınası ne zaman olacak? Güneş fırtınası dünyanın neresinde yaşanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GÜNEŞ FIRTINASI NEDİR VE NE ZAMAN OLACAK

NASA tarafından güneşte ikinci bir kara leke meydana gelmesi sebebiyle bir güneş fırtınası yaşanacağı duyurusu yapıldı. NASA tarafından yapılan araştırmalar kapsamında güneş fırtınasının 1 Nisan günü yaşanması bekleniyor ancak resmi kurumlar konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. 

Güneş Fırtınası Ne Zaman Olacak

Güneş fırtınası Carrington Olayı olarak da bilinmektedir. 1859 senesinde yaşanan güneş fırtınası solar döngü 10 esnasında olan jeomanyetik bir fırtınadır. 15 Mayıs 1921 tarihinde New York'ta yaşanan ve 3 gün süren güneş fırtınası ABD ve İngiltere bölgelerinde elektrik ve telgraf kontrol odalarında yangın çıkmasına sebep oldu. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre güneş fırtınası 100 senede bir gerçekleşiyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yaşanacak güneş fırtınası dünyada bir internet kıyameti yaşanmasına sebep olabilir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN