Halınızdaki jğrenç kir lekelerle vedalaşın! Profesyonel yıkamacıların sır gibi sakladığı yöntemi sizinle paylaşıyoruz

Halınızdaki jğrenç kir lekelerle vedalaşın! Profesyonel yıkamacıların sır gibi sakladığı yöntemi sizinle paylaşıyoruz

Halınıza dökülen kahve, meyve suyu gibi inatçı lekeleri çıkarmak artık çok kolay. Çoğu kişi halıdaki bu lekeleri çıkarmak için halı yıkama şirketlerine para verip günlerce halısının eve gelmesini bekliyor ama haberimizde anlatacağımız detaylarla bu beladan kurtulmanız artık kolay...

Evimizdeki halılara bulaşan lekeleri temizlemek hepimiz için işkence gibidir. Salonda, çocuk odasında, koridorda veya mutfaktaki halılara bulaşan lekeleri temizlemek herkesi bir hayli zorlamaktadır. Evinizdeki halılara bulaşan lekeleri temizlemenin yollarını arıyorsanız cevabı haberimizde...

Evimizdeki halılara bulaşan lekelerin ardından, bu lekeleri temizlemek için 'halıdaki sarı lekeler nasıl temizlenir?' sorusunu sorarız. Halınızdaki sarı lekeleri temizlemenin yollarını arıyorsanız bu haber tam size göre...

Evlerimizdeki halılara çay, meyve suyu gibi içeceklerin dökülmesinin ardından halılarımız pislenir ve bu lekeleri temizlemenin yollarını ararız. İşte bu haberimizde halılardaki lekeleri temizlemenin yollarını anlatacağız...

HALININ KİRİNİ NE ÇIKARIR?

Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.

EL DOKUMA YÜN HALIDAN ÇAY LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Yün halıdaki çay lekesini temizlemenin en etkili yöntemi, çay dökülen yüzeye bolca limon kolonyası döküp biraz beklemektir. Daha sonra lekenin üzerine ılık su döküp kuru bir bez ile tampon yaparak lekeyi silebilirsiniz.

İNATÇI LEKELERİ NASIL ÇIKAR?

İlk olarak çay lekesini bir parça bezle kurulayarak lekenin çoğunu halıdan çıkarmanız gerekir. Daha sonra lekenin yoğunluğunu azaltmak ve daha fazla lekelenmeyi önlemek için biraz su dökmelisiniz. Lekeli bölgeye biraz halı leke çıkarıcısı uygulayarak fırçalayabilirsiniz.

MEYVESUYU LEKESİ HALIDAN NASIL ÇIKAR?

Sorusuna cevap niteliğinde olan bir diğer etkili yöntem ise bulaşık makinesi tablet deterjanlarıdır. Bir bardak ılık suyun içinde eritilen tablet deterjan meyve suyu dökülen bölgeye uygulanır. Uygulamanın ardından lekenin dışarı çıkması bekleyin.

BEYAZ HALIDAN SARI LEKE NASIL ÇIKAR?

Halıdan Sarı Lekeleri Sirke Çıkarma Beyaz sirke ve su eşit miktarlarda sprey özelliği bulunan bir şişenin içinde iyice karıştırılır. Bu karışımı direkt olarak sarı lekeler üzerine uyguladığınızda ve ardından silme işlemi yaptığınızda sorun çıkar.

Halı Lekesi Nasıl Çıkarılır ? - Halıvizyon

HALIDAKİ ÇAY LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Temiz bir bez ya da peçete kullanarak, çay lekesini olabildiğince emdirin. Beze leke bulaşmayıncaya kadar tampon yaparak emdirmeye devam edin. 1 yemek kaşığı bulaşık sabunu, beyaz sirke ve 2 bardak ılık su ile karıştırın. Karışımı lekeye uygulayın ve alan temizlenene kadar mikrofiber bezle hafifçe ovalayın.

HALIDAKİ SARI ÜTÜ LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Tuz halıdaki yanık izlerine çok etkilidir. Bunun için halıda yanık izi bulunan bölgeye tuz dökün ve ıslak bir bez ile bu bölgeyi ovarak silin. Bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın. Tuz halıda bulunan yanık izini kısa süre içerisinde çıkaracaktır.

7 Yöntemle Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? - Hedef Halı Yıkama

KURUMUŞ MEYVE SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kurumuş sıvı lekelerinde lekenin üstüne öncelikle bulaşık deterjanı döktüğümüzde lekenin yumuşaması sağlanır. Ilık suda kısa bir süre bu şekilde beklettikten sonra durulayarak lekenin çözülmeye başlaması sağlanır. Devamında çamaşır makinesinde orta sıcaklıkta minimum 45 dakika yıkanmalıdır.

BEYAZ HALIDAN PORTAKAL LEKESİ NASIL ÇIKAR?

'Beyaz halıdan portakal suyu lekesi nasıl çıkar?' sorusuna gelirsek; sıcak suya limon ekleyip lekeli bölgeyi bu karışımda bekletebilirsiniz. Meyve suyu lekesinden kurtulmada bir diğer alternatif yöntem ise alkol ve su karışımı olacaktır.

Halıya Dökülen Çay Lekesi Nasıl Çıkar? | İstanbul Halı Yıkama

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN