Hangisinin kaçma şansı daha yüksek? Sadece IQ'su 130'un üstünde olanlar doğru cevabı bulabiliyor!

Hangisinin kaçma şansı daha yüksek? Sadece IQ'su 130'un üstünde olanlar doğru cevabı bulabiliyor!

Aşağıdaki zeka bulmacası IQ testi, her şeyi görme konusunda ne kadar ayrıntılı olduğunuzu test edecek. Resimdeki mahkumlardan hangisinin kaçma şansı daha yüksek? 9 saniyede bulabilir misin?

Aşağıdaki gibi görüntü doğruluğu IQ testleri, beyin performansını iyileştirmek için basit ama etkili bir yönteme sahip oldukları için halk arasında oldukça popülerdir.

Diğer yandan resimli IQ testleri de oldukça eğlencelidir ve boş zamanlarda yapılabilir. Bu sefer IQ testini çözme zorluğunu tamamlamak ve gizli şeyleri ne kadar hızlı bulabileceğinizi görmek için mantıksal akıl yürütmeyi kullanın.

IQ testindeki görsellerin doğruluğu ve farkındalığı üst düzeydeyse elbette cevabı çok kolay bir şekilde bulabileceksiniz.

kapak-003.jpg

RESİMDEKİ MAHKUMLARDAN HANGİSİ DAHA KOLAY KAÇABİLİR?

Zeka bulmacaları veya IQ testleri çözmeyi sevmenin faydaları arasında, kalıpların dışında düşünebilmeniz ve beyindeki tüm potansiyeli en üst düzeye çıkarabilmeniz yer alır.

Bir IQ testi yapıp ne kadar mantıklı ve hızlı düşündüğünüzü kanıtlamanız isteniyor mu? Bunun için bu bulmacaya bakalım, yukarıdaki resme göz atmanız yeterli.

DOĞRU MAHKUMU BULDUN MU?

Resimde bir hapishaneye kapatılmış iki mahkumu görebilirsiniz. Yukarıdaki resimde kimin kaçma şansının daha yüksek olduğunu tahmin etmeye çalışın. 1 numaralı mahkum mu yoksa 2 numaralı mahkum mu?

Bu bilmeceyi cevaplamak için çok dikkatli olun ve odaklanın. Bu IQ testini çözmek için mantıksal düşünme ve yüksek doğruluk gereklidir. Ancak detaycı ve düşünme yeteneği yüksek kişiler bu sorunu hızlı bir şekilde çözebilmektedir.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Hala cevabı bulmaya çalışıyorsanız, size bir ipucu vereceğiz. İhtiyaç duyulan şey, tutukluların iki görüntüsünde daha yüksek düzeyde doğruluk ve tuhaflıklar bulmaktır.

Daha yakından bakarsanız, 1 numaralı mahkumun ayaklarının zincirli, iki numaralı mahkumun ise bacaklarının zincirli olduğunu görebilirsiniz. Yani bir numaralı mahkumun kaçması daha kolay.

2-027.jpg

Cevabınız doğruysa mantıklı ve hızlı düşünme yeteneğiniz var demektir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN