Hem giysilerinizi hem de cebinizi düşünüyor! Çamaşırlarınızı bu şekilde yıkayın, farkı görün...

Hem giysilerinizi hem de cebinizi düşünüyor! Çamaşırlarınızı bu şekilde yıkayın, farkı görün...

Modern hayatta çamaşır yıkamanın oldukça önemli olduğu herkes tarafından bilinir. Fakat çamaşırlarınız yıkanırken yüksek gelen faturanın cebinizi zorlayacağı gibi temiz çıkması da önemlidir. Bu püf noktalar ile çamaşırlarınız hem daha temiz çıkacak hem de daha tasarruflu bir şekilde yıkanacak. İşte çamaşırlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar...

Çamaşırlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Yıkamadan önce çamaşır makinesinin yıkama gözüne karbonat eklemeniz tavsiye ediliyor. Karbonat sayesinde çamaşırlarını hem daha iyi yıkanacaktır, hem de kıyafetleriniz daha temiz olacaktır.

MAKİNENİN İÇİNE BUNU EKLEYİN

Karbona dökülmesi aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlayarak uzun süre kıyafetlerinizin temiz kalmasını sağlar. Çamaşır makinesinde karbonat kullanımı için ise deterjanın yanında birkaç kaşık karbonat eklemeniz yeterlidir.

Doğal bir temizleyici görevi gören karbonatın yanı sıra doğru programı da seçmeniz gerekir. Fazla kirli olmayan kıyafetlerinizi yüksek sıcaklık yerine düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Süresini de kısaltarak tasarruf sağlayabilirsiniz.

730a0491c149c8990286b7614e31ffac.jpg

HAZNESİNİ DOLDURMADAN ÇALIŞTIRMAYIN

Çamaşır makinesi kullanırken öncelikle tam kapasite dolu olup olmadığına bakmanız gerekir. Yarısına kadar dolu olan makineler hem enerji tüketimini arıtır hem de su kaybına neden olabilir. Tasarruf sağlamak için çamaşırlarınızı parça parça yıkamak yerine hepsini tek seferde yıkamanız tavsiye ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIKTA ÇALIŞTIRMAYIN

Yüksek miktarda enerji tüketen çamaşır makinelerini yüksek sıcaklıklarda çalıştırmanız hem kıyafetlerinizi yıpratacaktır, hem de yüksek enerji harcayacaktır. Faturanızın düşük gelmesini ve kıyafetlerinizin yeni alınmış gibi kalması için bu detaya dikkat etmeniz gerekir. Tüm yıkamalarda yüksek sıcaklığın gerekmediğini bilmeniz ve duruma göre yıkama yapmanız önemlidir.

PROGRAMLARA DİKKAT EDİN

Çamaşırlarınızı yıkarken en dikkat etmeniz gereken nokta doğru program seçimidir. Makine üzerine yer alan programlardan kıyafetlerinize en uygun olanı seçmeyi unutmayın. Programlara göre makinenizin enerji tüketimi de artabilir. Kısa programlar daha az elektrik ve daha az enerji tüketirken, uzun programlar daha fazla tüketim sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN