Herkes çöpe atıyor! Bunu öğrendikten sonra baş tacı edeceksiniz: Hep çöpe giden o çekirdek...

Herkes çöpe atıyor! Bunu öğrendikten sonra baş tacı edeceksiniz: Hep çöpe giden o çekirdek...

Severek yenilen o meyvenin çekirdeği hep çöpe atılıyor! Bu faydaları bilinse atılır mıydı? Sadece filizlendirmek için kullanılmıyor, bir sürü derde deva... Bunu öğrendikten sonra baş tacı edeceksiniz, hep çöpe giden o çekirdek...

Avokado, genellikle sadece meyvesi tüketilirken, çekirdeği ve kabuğunun da birçok sağlık faydası olduğu yeni keşfedildi. Besin değeri bakımından oldukça zengin olan avokado çekirdeği ve kabuğu, antioksidanlar ve çözünür lif bakımından da oldukça zengindir. İşte avokado çekirdeğinin sağlık için şaşırtıcı faydaları:

AVOKADO ÇEKİRDEĞİ

Avokado çekirdeğini çöpe atmadan önce bir daha düşünün! - Yaşam Haberleri

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRME

Avokado çekirdeği ve kabuğu, içerdikleri yüksek seviyedeki antioksidanlar ve çözünür liflerle kolesterol seviyelerini düşürebilir ve sağlıklı sindirimi destekler.

CİLT SORUNLARINI TEDAVİ ETME

Avokado yağları ve vitaminler, cilt onarımını hızlandırarak akne ve egzama gibi cilt sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

KOLAJEN ÜRETİMİNİ ARTTIRMA

Avokado çekirdeği ve kabuğu, kolajen üretimini arttırarak cilt üzerinde gençleştirici bir etkiye sahip olur.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİK

Antioksidanlar içeren avokado çekirdeği, hücrelerin yaşlanmasını önleyerek genel olarak sağlığı destekler.

SİVİLCELERİ KURUTMA

Avokado çekirdeklerini rendeleyip ılık suyla karıştırarak elde ettiğiniz karışıma birkaç damla çay ağacı yağı ekleyerek sivilcelerin üzerine uygulayabilir ve 4-6 dakika bekletebilirsiniz.

PARLAK SAÇLAR VE KEPEK SORUNLARI

Avokado çekirdeğini rendeleyerek Hint yağı ile karıştırın ve kafa derisine sürerek bir saat bekletin. Bu yöntem parlak saçlara sahip olmanıza ve kepek sorunlarınıza çözüm olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN