Herkes katran biliyordu petrol çıktı! O türbenin sır perdesi aralanıyor: Köylü “İncelenmeli” diyerek seslendi

Herkes katran biliyordu petrol çıktı! O türbenin sır perdesi aralanıyor: Köylü “İncelenmeli” diyerek seslendi

Sivas’ta bulunan Katran Baba türbesi hikayesiyle dikkat çekiyor. Ayrıca türbenin bulunduğu bölgede petrol olduğuna dair iddialar da türbeye olan merakı giderek artırıyor. Peki, Katran Baba türbesinde gerçekten petrol var mı? İşte cevabı…

Sivas Suşehri’ne bağlı Karacaören köyü son zamanlarda petrol iddialarıyla gündeme geliyor. Zeminden fışkıran yağ tortulu renkli sıvının petrol olabileceğini düşünen köylü, bu sıvının araştırılmasını istiyor.

GERÇEKTEN PETROL MÜ?

Katran Baba türbesinin bulunduğu bölgeden çıkan katranın oluşturduğu tabaka bölgedeki petrol iddialarını güçlendirdi. Esrarengiz türbe hikayesi ile de bölgede petrol olabileceğini gösteriyor.

sivas-karacaorendeki-turbede-petrol-2.jpg

Türbenin kitabesinde yazan rivayete göre: Fatih Sultan Mehmet 1473 yılında Otlukbeli seferinde ordusuyla köyden geçiyor. Fakat atlar uyuzdan dolayı ilerleyemeyecek duruma geliyor. Türbedeki mezarda yatan Katran Baba olarak tanınan Sultan El Kamilin Sarı Şeyh’ini vurduğu yerden ise katran çıkıyor. Çıkan katran atlara sürülüyor ve atlar şifa buluyor. Katran Baba’nın asasını vurarak katran çıkardığı yerden aradan geçen bunca yıla rağmen hala katran kalıntıları çıkıyor. Ancak, herkesin katran olarak bildiği bu maddenin petrol olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN