Ramazan da cayır cayır yanın! Bu saatlere dikkat: Uygulayan dal gidi kalıyor

Ramazan da cayır cayır yanın! Bu saatlere dikkat: Uygulayan dal gidi kalıyor

Hızlı kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam için mutlaka egzersizlerden yararlanmanız gerekiyor. Kilo verme konusunda en etkili 8 egzersizi sizler için bir araya getirdik. İşte kilo vermenin hızlı anahtarı 8 egzersiz…

Kendinizi fiziksel ve ruhsal açıdan iyi hissetmek için mutlaka bir egzersiz programından yararlanmanız gerekiyor. Hareketli bir yaşam kilo vermenizi kolaylaştırırken sağlık üzerindeki olumlu etkilerini de hissedeceksiniz. Koşu, bisiklet binmek, HİT programları gibi pek çok farklı antrenman bulunurken bu 8 antrenmandan en az birini mutlaka deneyin. Ramazan ayında kilo vermek için en etkili sonuçlar iftardan 1-2 saat önceki sürecinde ortaya çıkıyor. İftardan önce spor yapan tüm yağları cayır cayır yakıyor. İşte kilo vermenin hızlı anahtarı 8 egzersiz…

yuruyus.jpg

Yürüyüş

Spora yeni başlayanlar için en uygun program yürüyüştür. Hem ekipmana gerek duymadan hem de düşük ve etkili bir egzersiz programı olan yürüyüş eklemlere fazla yük bindirmeden kolay bir spor sağlar. 65 kiloluk bir kişinin yürürken dakika başına 7,6 kalori yaktığı biliniyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda da haftada 3 kez 50-70 dakika yürümenin bel çevresinde ortalama 2,8 santim bir incelme yarattı ortaya çıktı. Haftada en az 3-4 kez 30 dakika boyunca yürümeyi kendinize hedef belirleyiniz.

kosu.jpg

Koşu

Yürüyüş ile benzer kategoride yer alan koşu, dakika başına 14 kalori yaktırıyor. Koşu çoğunlukla göbek yağı eritirken iç organların yağ yakmasını sağlayarak kilo verme sürecini hızlandırır. Haftada 3-4 kez 20 ila 30 dakika koşmayı hedef olarak belirleyebilirsiniz.

bisiklet-surmek-1.jpg

Bisiklet

Düşük etkili egzersiz programı arasında yer alan bisiklet 65 kiloluk bir kişide dakika başına 7,4 kalori yaktırıyor. Düzenli olarak bisiklet süren kişilerin genel kondisyona sahip olduğu görülürken insülin duyarlılığını arttırarak Kalp sağlığı ile birlikte kanser ve Ölüm riskini de en aza indiriyor. Açık alan sporu olarak bilinen bisiklet sürme spor salonlarında da yapılabiliyor.

agirlik-antrenmani.jpg

Ağırlık antrenmanı

Metabolizma hızınızı dinlenme sırasında bile yaktıran ağırlık antrenmanı kalori miktarını arttırarak güç oluşturmanızı ve kas kütlenizi arttırmanızı sağlıyor. 65 kiloluk bir kişi ağırlık antrenmanı ile birlikte dakikada 7,6 kalori yakmaktadır. 6 aylık süreçte haftada 3 kez 11 dakikalık kuvvet egzersizi ile birlikte metabolizmanızı %7,4 hızlandırabilirsiniz. Bu durumda günde 125 kalorilik bir dilime denk geliyor

aralikli-antrenman.jpg

Aralıklı antrenman

Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman olarak bilinen HIIT 10-30 dakikalık bir süreci kapsamaktadır. Bu şekilde çok fazla kalori yakımı sağlanırken yapılan çalışmalar doğrultusunda bisiklet binme ve koşu bandında koşma gibi egzersiz türlerine göre dakikada %25-30 daha fazla kalori yaktırdığı biliniyor. Göbek yağının eritilmesinde de son derece etkilidir.

yuzme.jpg

Yüzme

Tüm vücuda çalıştırma etkisi bulunan yüzme 65 kiloluk bir kişide dakikada yaklaşık 9 kalori yaktırıyor.Nasıl yüzdüğünüze göre kalori yaktınız miktar değişiklik gösterirken yüzücüler üzerinde yapılan bir araştırmada en fazla kalorinin kurbağalama stilinde olduğunu gözleri önüne serdi. Bunun ardından sırasıyla kelebek, sırt üstü ve serbest stil gelmektedir. Haftada 3 kez 60 dakika yüzmenin vücut ağırlığını önemli ölçüde azalttı ve esnekliği arttırdı görülüyor.

yoga-1.jpg

Yoga

Kilo verme egzersizi olarak görülmese bile fazla kalori yaktıran yoga kilo kaybını arttırarak Vücuda esneklik sağlamaktadır. 2 kez 90 dakikalık yoga seansına katılanların bel çevresinde ortalama olarak 3,8 santim incelme görülmektedir. Yoga ile farkındalık sağlayabilirken stres seviyesini de düşürebilirsiniz.

pilates.jpg

Pilates

Yapılan bir araştırma doğrultusunda 64 kiloluk bir kişinin 30 dakikalık başlangıç seviyesinde pilates dersine katılması yaklaşık 108 kalori yaktırmaktadır. İleri düzey bir sınıfta ise bu miktar 168 kaloriye kadar yükseliyor. Pilates kilo kaybının yanı sıra bel ağrısını azaltarak güç, denge, esneklik dayanıklılık ve genel kondisyonu da iyileştirmektedir. Hem evde hem de spor salonlarında kolaylıkla pilates yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN