Hurdalar nasıl satılır?

Hurdalar nasıl satılır?

Eski yıllarda, geçim sağlamak için yapılan hurdacılık işi günümüzde geçinmek dışında hobi hâlini de almıştır. Öyle ki birçok insan gerçek mesleğinin dışında da bu işi yapmaktadır. Örneğin makinelerden anlayan biri eski makine parçalarını toplayarak yeni bir ürün elde edebilir hâle gelmiştir.

Bu yaptığı yeni oluşumları eski eşya pazarlarında da satışa çıkartmaktadırlar. Bu araştırmayı yaparken tanıştığım birinin hurdacılıktaki geçirdiği bir ayını dinleme fırsatı buldum. Onun anlattıklarını sizlere aktararak bu konudaki kafa karışıklığını gidermeye çalışacağım.

BİR HURDACI NELER YAPAR?

Sakarya ilinde yaşan bir hurdacının izlediği yol şu şekildeydi. Normal yaşantısında argon kaynakçısı olan hurdacı, işten arta kalan zamanlarını bu işi yapmakla harcamaktadır. Kendisi cuma günleri, Sakarya'daki tüm hurdaları gezerek işine yarayacak parçaları toplamakla gününü kapatıyor.

Bu topladığı parçaları, kendisine atölye yaptığı yerde tamir ediyor. Daha sonra da işe yarar hâle gelen ürünlerini bit pazarında satışa çıkarıyor. Hobi olarak başladığı bu işten, zamanla geçimine fayda sağlayacak bir katkının da karşılığını alıyor.

NASIL İYİ BİR HURDACI OLUNUR?

Öncelikle bir hurdacı, ne toplaması gerektiğini ve hangi ürünün para edeceğini bilmeli. Hurdacılık eskiden olduğu gibi işe yarar demir parçalarını bulup kilo işi satmanın çok ötesine geçmiştir. Çünkü eski bir ürünü satmak, küçük meblağlar kazandırırken o ürünü tamir edip ikinci el olarak satmak büyük ölçüde yarar sağlayacaktır.

O nedenle atma, tamir et diyoruz. Eğer tamir işinden anlamadığınızı düşünüyorsanız, birkaç düzenli çalışmayla bunun da üstesinden gelebilirsiniz. Bununla ilgili notlarımı aşağıdaki açıklamada yazacağım. İyi bir hurdacı olmayla ilgili bir önemli husus da işini gerçekten sevmektir.

Sakaryalı hurdacının gözünde gördüğüm şey tam olarak buydu. Kendisine kurduğu depoda ürünlerini tamir edip tekrar geri kazandırırken çok mutlu görünüyordu. Bunun sebebini sorduğumda aldığım yanıt ise, bu işleri yaparken kendisini bir terapi almış kadar rahatlamış hissetmiş olmasıydı.

İYİ BİR HURDACI OLMANIN YOLLARI

Eğer iyi bir hurdacı olmak istiyorsanız, işe ilk önce bu mesleği nasıl yapmak istediğinize karar vereceksiniz. Topladığınız hurdaları ağırlığına karşılık mı yoksa ederine karşılık mı satmak istiyorsunuz? Önce buna karar verin. İyi bir hurdacı elindeki parçaların kıymetini bilip onları değerlendirenlerdir. O zaman neler yapılabilir?

İlk önce oturduğunuz ilde nerelerde hurdalar toplanıyor bunu öğrenmekle işe başlayın.
O toplama merkezlerine en çok hangi gün ürün geldiğini tespit edin.
Her hafta belirlediğiniz gün içinde o toplama merkezlerini ziyaret edin.
İşe yarayacağını düşündüğünüz parçaları satın alın.
Vakit kaybetmeden onları geri dönüşüme kazandırın. (Bu konuda yeterli donanıma sahip değilseniz, video izleme sitesinden ürünlerin tamirleri ile ilgili yardım alabilirsiniz. Çok açıklayıcı tamir videoları mevcut. Biraz elinizden iş geliyorsa bunun kolayca üstesinden gelebilirsiniz.)

Yaşadığınız şehirdeki ikinci el alım satım yapan pazarları tespit edin.
Ürünlerinizle o pazarlara çıkın.
Sadece tamir ettiğiniz bir ürünü değil, işe yarayan parçaları da satabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN