İki resim arasında 5 gizli fark var! Sadece üst düzey zekaya sahip olanlar 16 saniyede bulabiliyor!

İki resim arasında 5 gizli fark var! Sadece üst düzey zekaya sahip olanlar 16 saniyede bulabiliyor!

Farkı bulun: İki saat dükkanı resmi arasında 5 fark vardır. 16 saniyede tüm farklılıkları görebiliyorsanız keskin bir beyniniz var. Şimdi dene.

Farkı bul oyunu, birbirine benzeyen iki resmin yan yana yerleştirileceği popüler bir aktivitedir. Yarışmayı başarıyla tamamlamak için, katılımcıların süre sınırı içinde iki resim arasındaki tüm farkları tanımlaması gerekir. Hem çocuklar hem de yetişkinler için popüler bir aktivitedir ve problem çözmek için sınırlı süre, aktiviteyi hem eğlenceli hem de rekabetçi hale getirir.

Bu aktivite tek başına veya gruplar halinde yapılabilir ve zihinsel çevikliği ve genel beyin işlevini geliştirmek için günlük rutinlere dahil edilmesi kolaydır. Bakalım iki resim arasındaki 5 farkı 16 saniyede görebilecek misiniz?

1-004.jpg

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKLARI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel, saatin çeşitli tasarımlarına sahip bir saat dükkanının yan yana iki resmini gösteriyor. İki resim çok benzer görünse de aralarında 5 fark var ve sizin için zorluk 16 saniyede bu farkları tespit etmektir.

Bu zorluğu tamamlamanın en iyi yolu, görüntülere odaklanmak ve aralarındaki farkları belirlemektir. Bazı farklılıklar bariz olsa da, diğerlerinin tanımlanması biraz zaman alır. Tüm farklılıkları tanımlayabiliyor musunuz?

GİZLİ FARKLARI BULDUN MU?

Resmi tekrar inceleyin ve göze çarpan farklılıkları not edin. Acele edin, zaman bitiyor. İyi gözlem becerisine sahip bireyler, zaman sınırı içinde tüm farklılıkları görebilir. Bu aktivite, bilişsel yetenekleri geliştirmek için faydalı olan eleştirel düşünmeyi uyararak beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür.

Ayrıca hafızada tutmayı geliştirebilir ve genel zihinsel çevikliği artırabilir, bu da onu beyin sağlığını korumanın ve bilişsel gerilemeyi önlemenin harika bir yolu haline getirir.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. İki resim arasında ne gibi farklar olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın. İki resim arasındaki farklar şunlardır:

2-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN