İlber Ortaylı tek tek sıraladı: Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken 5 şehir!

İlber Ortaylı tek tek sıraladı: Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken 5 şehir!

İlber Ortaylı, gezmeyi seven ve imkanı olanlar için mutlaka görülmesi gereken şehirleri açıkladı. İşte, İlber Ortaylı'nın 'Görmeden ölmeyin!" dediği şehirler...

Türkiye'nin önemli tarihçileri arasında yer alan İlber Ortaylı, gençlere yol gösterecek ve geleceklerine ışık tutacak tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor.

Bu sefer gezginlere seslenen İlber Ortaylı, ölmeden önce görülmesi gereken şehirleri açıkladı. İşte, İlber Ortaylı'ya göre ölmeden önce görülmesi gereken 5 şehir...

1- BUHARA

c-buhara.jpg

Orta Asya'nın en eski yerleşim bölgeleri arasında yer alan, şuan Özbekistan sınırlarında bulunan bir tarihi şehir. Arkeolojik bulgularda şehrin geçmişinin minimum 2500 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkmıştır.

2- SEMERKANT

c-3-semerkant.jpg

Özbekistan'ın 12 ili arasında yer alan Semerkant, ülkenin yönetim merkezidir. Zerefşan Nehri Vadisi'nde, Taşkent'in 275 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Nüfus bakımından ülkenin en büyük ikinci şehri ve tarihi, sosyo-kültürel bakımdan da en önemli şehirdir.

3- KUDÜS

c-3-kudus.jpg

Kudüs, dünyadaki en eski şehirlerden biridir.

4- FLORANSA

c-3-floransa.jpg

İtalya'da, San Marino'nun batısında yer alan şehir, Kuzey İtalya'daki Toskana Bölgesi'nin başkentidir. Ayrıca kendi adını taşıyan ilin de merkezidir.

5- ROMA

c-3-roma.jpg

İtalya'nın başkenti olan Roma, Avrupa'nın da en geniş yüzeye sahip başkentlerindendir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN