IQ Testi: Bu 30 saniyelik matematik bulmacasıyla IQ'nuzu test edin! 30 saniyeden kısa sürede bulanlar dahi çıkıyor

IQ Testi: Bu 30 saniyelik matematik bulmacasıyla IQ'nuzu test edin! 30 saniyeden kısa sürede bulanlar dahi çıkıyor

Bu IQ testi matematik bilginizi test etmenin harika bir yoludur. Ne kadar akıllı olduğunuzu bilmenizi sağlar. Bu oyun beyninizi uyandırmanın harika bir yoludur ve çok fazla düşünmeyi gerektirir. Konsantrasyonunuzu ve mantığınızı geliştirmenize yardımcı olacak mükemmel bir testtir.

Kullanıcıların yalnızca %20'si bu bulmacayı 30 saniyeden kısa sürede çözebildi. Eğer meydan okumaya hazırsanız ve matematik becerilerinizi test etmek istiyorsanız işte bulmaca. Bu bilmece IQ'nuzu eğlenceli bir şekilde test etmek için mükemmeldir. Stratejik düşünmenizi, mantıksal akıl yürütmenizi ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Birçok kişi bu tür bulmacaları 30 saniyeden kısa sürede çözmeye çalıştı ve başarısız oldu. Bu yüzden başlamadan önce zaman ayırmanız ve odaklanmanız önemlidir. Matematiğin temel kurallarını göz önünde bulundurarak bu hesaplamayı çözmek kolay olacaktır.

1674234998-iq-test-test-your-iq-with-this-30-second-math-puzzle-1122x561.jpg

İşte bugünün matematik bulmacası: Bir koninin, bir beyaz topun ve bir pembe topun değerini bulmanız gerekecek. Zorluk basit, cevap ve hesaplamanın detayları ise sandığınızdan daha kolay.

Bu matematik bulmacası eğlenceli ve bilişsel açıdan zorludur. Hafızanızı ve mantıksal düşünme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. IQ testini hile yapmadan 30 saniyeden kısa sürede geçtiyseniz tebrik ederiz. Bu IQ testini ayrılan sürede tamamlamak, günlük problem çözme becerilerinizi geliştirmenin harika bir yolu olabilir.

BULMACANIN ÇÖZÜMÜ

Çözemeyenler için şimdi cevabı açıklamalarla ortaya koyacağız. Resimdeki her satır için cevap:

  • Koninin değeri 3'tür çünkü hesaplama yapıldığında 3 X 3 X 3 = 27 elde edilir.
  • Bir topun değeri 2'dir, çünkü hesaplama yapıldığında (3 +2) + (3 +2) = 10 elde edilir.
  • Pembe topun değeri 1'dir çünkü hesaplama yapıldığında (3 +2 +2) + (3 +1) = 11 elde edilir.
  • Dolayısıyla bu cevaplar yukarıda bulunan değerlerin gerçekten doğru olduğunu doğrulamaktadır çünkü: (3 +2) +3+(3 +2 +1 +1) = 15.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN