IQ testi: Tahmin edin bu kadını kim öldürdü ve Sherlock kadar akıllı olduğunuzu kanıtlayın

IQ testi: Tahmin edin bu kadını kim öldürdü ve Sherlock kadar akıllı olduğunuzu kanıtlayın

Optik illüzyonlar hem bizleri eğlendirirken hem de bir taraftan beyin fırtınası yaptırıyor. İşte o optil illüzyonlardan biri sizlerin karşısında. Bu cinayet gizemini çözebilir ve Sherlock Holmes kadar zeki olduğunu kanıtlayabilir misin?

Optik illüzyonlar, gerçekte olduğundan farklı olarak algıladığımız görüntüler veya resimlerdir. Başka bir deyişle, gözlerimiz beynimize gerçekle uyuşmayan bir şeyi algılamamız için bizi kandıran bilgiler gönderdiğinde optik illüzyonlar meydana gelir.

VİRAL IQ TEST PUZZLE

Başrolünde ünlü aktör Benedict Cumberbatch'in ve ortağı Dr John Watson'ın Martin Freeman'ın olduğu ünlü BBC dizisi Sherlock'u daha önce izlediyseniz, özel dedektiflerin ortaya çıkan en sıra dışı vakaları nasıl çözdüğünü görmüşsünüzdür. kafalarını kaşıyan insanlar. Ancak dahi dedektif, parlak zekasıyla polis çözemese bile her zaman davayı çözmeyi başarır.

Bu cinayet gizemini çözebilir ve Sherlock Holmes kadar zeki olduğunu kanıtlayabilir misin? Dizideki suçlar kadar zor değil ama en kolay bulmaca da değil. Katili bir dakikadan kısa sürede tahmin edenlerin yüksek IQ'ya ve keskin bir göze sahip olduğu söylenir.

opt-1.png

YUKARIDAKİ RESİMDE SOLDAKİ KADINI BU 5 KİŞİDEN HANGİSİNİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SAHİP EDEBİLİR MİSİNİZ?

Bulmaca, bir cinayetin henüz işlendiği ve katilin hala restoranda olduğu bir restoranı gösteriyor. Suç mahalli, bir kadın olan kurbanın kanlar içinde yattığı ama henüz bulunamadığı banyoda. Görüntüyü analiz etmeli, ipuçlarını bulmalı ve 4 müşteri ve 1 garson da dahil olmak üzere beş kişiden hangisinin kadını öldürdüğünü belirlemelisiniz.

İşte 5 şüpheliniz:

  1. 1 Numaralı Şüpheli, restoranın en sağındaki masada oturan mavi gömlekli adam.
  2. 2 Nolu Şüpheli, restoranın en ortasındaki masada oturan mor gömlekli adam.
  3. 3 numaralı şüpheli, restoranın sağ köşe masasında oturan pembe elbiseli kadın.
  4. 4 numaralı şüpheli, restoranın tuvaletin yanındaki en soldaki masada oturan mavi gömlekli adam.
  5. Şüpheli 5, restoranda içecek ve yiyecek servisi yapan garson.

İŞTE IQ TEST PUZZLE'IN ÇÖZÜMÜ:

Zeka hilesini bulursanız, işte çözüm.

basliksiz-8.jpg

4 Numaralı Şüpheli' ye dikkatli bakarsanız, banyodaki kadının katili olduğuna dair birçok ipucu var. Katil olduğunu ortaya çıkaran ipuçları şöyle:

  • Çok gergin görünüyor.
  • Tuvaletin yanında.
  • Bıçağı kayıp.
  • Gömleğinin alt kısmı yırtık.
  • Gömleğinin bir parçası kurbanın yanında.
  • Boynunda bir çizik var.
  • Katili teşhis edebildiniz mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN