IQ'nuz bu zeka bulmacasını çözecek kadar yüksek mi? Resimdeki 6 gizli Y harfini 10 saniyede bulun!

IQ'nuz bu zeka bulmacasını çözecek kadar yüksek mi? Resimdeki 6 gizli Y harfini 10 saniyede bulun!

Bu zeka oyunu beyninizin ne kadar uyanık olduğunu sadece 13 saniyede ölçebilir. Bu resim X harfinin dokuz satırından ve 6 gizli Y'den oluşuyor. Y'leri 10 saniyeden biraz fazla bir sürede tespit edebilir misiniz?

Bu optik yanılsama beyninizin gücünü 13 saniye gibi kısa bir sürede test edebilir. Bu zeka bulmacası "yalnızca yüksek IQ'ya sahip kişilerin" gizli harfleri saniyeler içinde görebileceğini belirttiğinden, akıllara durgunluk vererek insaları şaşırtıyor. Zeka oyunu, X harfinin ve bir başka harfin dokuz satırını ve 31 sütununu gösterir. X'lerle karıştırılmış altı 6 Y var ve açıklamalara göre çözümü bulmak için biraz 'yaratıcı düşünme' kullanmanız gerekecek.

2-002.jpg

REİSMDEKİ GİZLİ Y HARFLERİNİ BULABİLİR MİSİN?

Cevap hemen önünüzde olmayacağı için çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekiyor. Böylece, resmin içindeki "X" alfabe grubu arasında 6 gizli Y'yi bulmanız gereken ilginç bir zeka oyunu sizi çok şaşırtacak. Zihniniz uyanık ise, gizli Y'leri 10 saniyeden biraz fazla bir süre içinde görebilmeniz gerekiyor.

Çözümü bulmak istiyorsanız, tüm sütunlara ve satırlara hızlıca bakmanız gerekecek. Zamanlayıcınızı başlatmaya hazır olun, Y'leri 13 saniyede bulabilecek misiniz?

RESİMDEKİ 6 GİZLİ Y HARFİNİ GÖRDÜN MÜ?

Resimdeki her Y ayrı bir satırda bulunur ve hiçbiri merkezde değildir. Gizli harfleri göremediyseniz merak etmeyin, araştırmalar bu bulmacanın 'zor' olduğunu belirtiyor. Bazı bulmacalar mutlaka matematik becerileri veya yanal düşünme gerektirmez, ancak gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bu bilmece zordu ama çözmek için daha az zaman ve beyin gücü gerektirdiğinden basitti. Resimdeki gizli Y harflerini gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu zeka bulmacasının cevabını birkaç saniye içinde bulduğunuzda kesinlikle harika hissettiriyor. Ayrıca bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Zeka bulmacasını hala çözemeyenler aşağıdaki resmi kontrol ederek gizli Y'lerin nerede saklandığını öğrenebilir.

2-003.jpg


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN