IQ'nuzu test etmek için zeka oyunu: Restorandaki kişinin katilinin kim olduğunu 15 saniye İçinde bulabilirmisin?

IQ'nuzu test etmek için zeka oyunu: Restorandaki kişinin katilinin kim olduğunu 15 saniye İçinde bulabilirmisin?

IQ'nuzu test etmek için zeka oyunu: Bu beyin bulmacasında, restorandaki kişinin katilinin kim olduğunu belirlemeye çalışın. Sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar bu resimdeki Katili 15 saniye içinde görebilirler!

Bu IQ testi, zeka bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu zeka oyunu, soruna bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu zeka oyunlarını çözerken, problemi taramanız ve analitik akıl yürütme becerilerini kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünce ile çözüldüğü için beyin bulmacaları basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Çözüme ulaşmak için biraz farklı düşünmeniz gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, resimde bulunan restorandaki kişinin katili olduğundan şüphelenilen beş kişi arasından katili tanımlamanız gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-009.jpg

RESTORANDAKİ KATİLİN KİM OLDUĞUNU 15 SANİYE İÇİNDE BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resimde, eylemlerine ve durumlarına göre beş kişi arasından katilin kim olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Bulmacada, “Bir restoranın tuvaletinde bir kişi öldürülüyor. Resme bakıp katilin kim olduğunu bulabilir misin? Restoranda 5 şüpheli var:

1 Numaralı şüpheli, restoranın en sağındaki masada oturan mavi gömlekli adam.
2 Nolu şüpheli, restoranın en ortasındaki masada oturan mor gömlekli adam.
3 numaralı şüpheli, restoranın sağ köşe masasında oturan pembe elbiseli kadın.
4 numaralı şüpheli, restoranın tuvaletin yanındaki en soldaki masada oturan mavi gömlekli adam.
Şüpheli 5, restoranda içecek ve yiyecek servisi yapan garson.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

ZEKA BULMACASI CEVABI

Resimdeki beş şüpheliye dikkatlice bakarsanız katili teşhis edebileceksiniz. Ayrıca, katilin restoranın içinde olduğunu unutmayın. O halde, beş şüpheli arasından katilin kim olduğunu belirleyelim:

4 Numaralı şüpheli'ye dikkatlice bakarsanız, tuvaletteki kişinin katili olduğuna dair birçok ipucu var. Katilin ipuçları şunlardır:

Çok gergin görünüyor.
Tuvaletin yanında.
Bıçağı kayıp.
Gömleğinin alt kısmı yırtık.
Gömleğinin bir parçası kurbanın yanında.
Boynunda bir çizik var.

Bu zihinsel testin cevabı, 4 Numaralı şüpheli'nin restoranın tuvaletindeki kişiyi öldürdüğü.

2-007.jpg

ZEKA BULMACASI AÇIKLAMA

Yukarıdaki zeka oyunu zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz kesinlikle tatmin olacaksınız. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN