En kolay ve nefis irmik helvası tarifi! İrmik helvası nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktası...

En kolay ve nefis irmik helvası tarifi! İrmik helvası nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktası...

Kandil gecelerinin kandil simidiyle beraber bir diğer lezzeti de evlerde mis gibi kokusuyla iştah açarak yapılan ve komşulara dağıtılan irmik helvasıdır. Peki bu nefis tatlıyı başarıyla yapmanın yolu nedir? Tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır? İlk defa yapacaklar için en kolay irmik helvası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kandil günlerinde helva ve lokma gibi tatlı hamur işlerinin yapılması ve komşulara dağıtılması hem güzel bir gelenek hem de sevap olarak bilinir. Peki formülünden emin olduğunuz bir irmik helvası nasıl yapılır? İrmik helvası yapmanın püf noktası nedir? İşte garantili yöntemle dibine tutmayan nefis irmik helvası tarifi...

resized-caee9-da060608irmikhelvasc4b1.jpeg

Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği ve geleneksel Türk mutfağının en güzel tatlılarından biri olan irmik helvasını tutturmak zordur. Helva denince akla ilk gelen helva türü olan irmik helvası özellikle son yıllarda dondurmalı olarak yenmesiyle revaçta. Sadece irmik helvası türleri satan zincir dükkanlar da bu dönemde epey yaygınlaştı. Dondurmalı irmik helvası her ne kadar dışarıda yenen bir tatlı olsa da evde yapmak hiç zor değil.

dondurmali-irmik-helvasi-site-gorseli.webp

İşte dondurmalı veya dondurmasız olarak yapabileceğiniz nefis irmik helvası tarifi...

dondurmali-irmik-helvasi.jpg

İRMİK HELVASI TARİFİ


İrmik helvası malzemeleri:

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı çam fıstığı


Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker (Daha az şekerli seviyorsanız 1 buçuk bardak şeker koyun)

tam-kivaminda-unlu-irmik-helvasi-tarifi.jpg

İRMİK HELVASI YAPILIŞI


Tencereye sadece irmikleri ekleyip ocağın altını orta seviyede açarak irmiklerin kokusu çıkıp rengi hafifçe koyulaşana kadar devamlı karıştırın.


Fıstıkları ekleyin, irmikle birlikte kavurmaya devam edin.

Başka bir tencerede tereyağını sıvılaşacak kadar eritin.

portakalli-irmik-helvasi-4i.jpg

Bu şekilde kavurduğunuz irmiklerin üzerine tereyağını ekleyerek hızla karıştırmaya devam edin. Yağı sonradan eklemeniz irmiklerin tencereye yapışmasını ve yağın yanmasını engelleyecektir. Aynı zamanda çok daha kolay karıştırmanızı sağlayacaktır.

12050417-728xauto.webp

Bir tencereye (dilerseniz tereyağını erittiğiniz tencereye) süt ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
En az bir dakika kaynayan şerbeti tenceredeki helvaya ilave edip kısık ateşte şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin.

Şerbeti çeken helvayı 15-20 dakika demlendirin.

ykvmayiswebsite24.webp

Dilerseniz yarım daire şeklindeki yuvarlak kaselere ortasında kaşıkla boşluk kalacak şekilde pay edip ortalarına da birer top sade ya da vanilyalı dondurma ekleyerek düz bir tatlı tabağına ters çevirin. Dikkatlice kaldırdığınız kasenin etrafınadökülebilecek parçaları temizleyerek servis edin.


Afiyet olsun.

irmik-helvasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN