İsmini unutturan optik illüzyon: Resimde bulunan gizli çitayı 17 saniyede bulabilir misin? Ceylanları kurtar!

İsmini unutturan optik illüzyon: Resimde bulunan gizli çitayı 17 saniyede bulabilir misin? Ceylanları kurtar!

Ara ve bul mücadelesi, zekanızı ve gözlem becerilerinizi test etmenin harika bir yoludur. Gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu bilmek ister misiniz? O zaman bu mücadeleyi tamamlamak için 17 saniye içinde gizli çitayı bulun.

Ara ve bul oyunu, bir resim içindeki gizli bir öğeyi bulma öncülüne dayanır. Öğe, bir nesne, bir hayvan vb. gibi herhangi bir şey olabilir. Bu aktivite, gözlem becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Bu tür bir aktivitede, gizli nesneyi bulmanız gereken bir görüntü ile karşılaşacaksınız. Bu tür bir sorunu çözmek, dikkatinizi görüntüye odaklamanızı ve gizli olanı aramanızı gerektirir.

Bu, gözlem becerilerinizi geliştirmenin ve mantıksal ve analitik yeteneklerinizi geliştirmenin iyi bir yoludur. İşte size 17 saniye içinde çimlerin arasında gizli bir çita bulmanız için meydan okuyan böyle bir görüntü. Başlayalım.

1-008.jpg

RESİMDE GİZLİ ÇİTAYI 17 SANİYEDE BULABİLİR MİSİN?

Bu görüntü Kenya'da vahşi yaşam fotoğrafçısı Richard Costin tarafından çekildi. Bu görüntüde, üç ceylanının dolaştığı Kenya'nın otlaklarını görebilirsiniz.

Bir tehlike beklentisiyle kulaklarını dikmişler. Ama ceylanlar tam olarak ne için endişeleniyor? Ceylanların çevresinde gizlenen ve onları endişelendiren bir çitadır. Çita ceylanlara görünmez.

Uzun otların arasında saklanan çitayı, ceylanlara saldırmadan önce 17 saniye içinde bulmanız gerekiyor.

ÇİTAYI GÖRDÜN MÜ?

Uzun otlar çita için ideal bir örtü sağlar ve onu ceylanlara görünmez kılar. Çitayı gördün mü? Çimlerin herhangi bir yerinde gizlenerek ceylanların üzerine atılmayı bekliyor olabilir.

Zaman bitti. Çitayı bulmanın zor olduğunu anlıyoruz, ancak bazı uzman görüşlü bilmece severler onu fark etti. Çözümü hala arayanlar aşağıya kaydırabilir.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Çita, ceylanlardan biraz uzakta uzun otların arasında saklanırken görülebilir. Çitanın yeri kırmızı bir daire ile işaretlenmiştir.

2-001.jpg

Zekayı belirlemenin başka yolları da olduğunu vurgulamak isteriz; Gerçek IQ seviyenizi gerçekten anlamanız gerekiyorsa, profesyonellerin tasarladığı IQ testlerine girmeniz önerilir. Bu optik illüzyon resmi aynı zamanda beyniniz için gözlem becerilerinizi de geliştirecek hafif yürekli bir egzersizdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN