İşte bu yüzden tencere içerisinde kepçe ve kaşık bırakmamak gerekiyor…

İşte bu yüzden tencere içerisinde kepçe ve kaşık bırakmamak gerekiyor…

Birçok kişi yemek yaptıktan sonra kaşığı ya da kepçeyi tencerenin içinde bırakıyor. Lakin alışkanlık haline gelen bu durum aslında çok da sağlıklı değil. Peki ama neden? İşte bu yüzden tencere içerisinde kepçe ve kaşık bırakmamak gerekiyor…

Yemek pişiren birçok kişinin alışkanlıkları arasında yemeğin içinde kepçe ya da kaşık bırakmak vardır. Bu gibi alışkanlıklar insan sağlığı için tehlike arz edebiliyor. Bu kapsamda tencerelerin içinde kepçe ya da kaşık bırakmamaya dikkat etmek gerekiyor. Peki, tencerenin içinde kepçe, kaşık bırakmak neden tehlikeli? İşte merak edilenler…

yeni-proje-1-003.jpg

BU ALIŞKANLIK SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Bir patofizyoloğa göre, içinde yemek olan tencerede kepçe ya da kaşık bırakmak sağlıksal olarak kişileri tehdit ediyor. Bu kapsamda örneğin tencerenin kapağını kapatmayı engelleyecek şekilde tencerenin içinde kaşık ya da kepçe bırakıldığı takdirde tencereden gelen kokular diğer yemeklere nüfuz eder. Bunun yanı sıra buzdolabının kendi kokusu yemeklere sinerek aromasını bozabilir. Aynı durum bakteriler için de geçerlidir. Buzdolabında oluşan bakteriler tencerenin içindeki yemeğe nüfuz edebilir.

yeni-proje-3-002.jpg

Tencerenin kapağı sıkıca kapatılmazsa, içindeki sıvı buharlaşmaya başlar ve hem cihazın kendisi hem de içinde bulunan bazı yiyecekler bozulabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN