İşte en gerçek optik illüzyon! Bu fotoğrafın sırrını 5 saniyede çözen Einstein'la yarışıyor

İşte en gerçek optik illüzyon! Bu fotoğrafın sırrını 5 saniyede çözen Einstein'la yarışıyor

National Geographic'in yayınladığı bir fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarını şaşkına çeviriyor ve paylaşım rekorları kırıyor. İlk bakışta dokuz siyah atın sade ve basit bir fotoğrafı olarak görünen bu resmin sırrını ilk başta herkez çözemiyor...

Dijital çağda her gün sosyal medya üzerinde yüzlerce fotoğraf ve video paylaşılıyor. Ancak aralarından bazıları diğerlerinden daha fazla dikkat çekiyor. İşte bu paylaşımlardan biri de National Geographic’in yakın zamanda paylaştığı, ilk bakışta dokuz siyah at gibi görünen, ancak daha dikkatli incelendiğinde aslında daha farklı bir fotoğraf olduğu ortaya çıkıyor.

2-003.jpg

BU İLLÜZYONUN GİZEMİNİ ÇÖZEBİLİR MİSİN?

Sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına giren bu eşsiz kare, görenlerin gözlerini kamaştırıyor ve gerçekte ne olduğunu anlamak için ikinci bir bakış atılmasını gerektiriyor. İlk göz atıldığında dokuz siyah at olarak algılanan bu fotoğraf, aslında çözülmesi gereken bir optik illüzyon olarak karşımıza çıkıyor. Bu optik illüzyonda saklanan gizli gerçeği buldun mu?

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Baktığınızda dokuz siyah at olarak görünen bu resim aslında zebraların olağanüstü doğal desenleri ve fotoğraftaki ışık oyunu sayesinde bu ilginç yanılsamayı yaratıyor.

Fotoğrafa biraz yakından bakıldığında, işin aslı değişiyor. Dikey çekilen zebraların gölgesinin gerçek gibi algılandığı anlaşılırken, fotoğrafın tekniği, görenleri hayran bırakıyor. Dikey açıdan çekilen Zebraların gölgesi, görsel yanılma ile sanki aslıymış gibi algılanıyor. Yani resme yukarıdan bakarsanız resimdeki atların aslında bir gölge olduğunu ve 9 adet zebra olduğunu görebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN