Kabızlık sorununa elveda deyin: Meğer bu kadar kolaymış! Aktarlarda satılıyor, kaynatıp içmek yeterli

Kabızlık sorununa elveda deyin: Meğer bu kadar kolaymış! Aktarlarda satılıyor, kaynatıp içmek yeterli

Kabızlık sorunu ağrı, şişkinlik, iştahsızlık gibi belirtiler gösterebilir. Bazı bitkiler kabızlığın giderilmesine yardımcı olabilir. Kabızlığa iyi gelen çaylar, aktarlarda sıkça tercih ediliyor. Peki, kabızlığa iyi gelen bitki çayı hangisi? Doğal yollarla kabızlığa ne iyi gelir? Bağırsakları yumuşatmak için ne yapmalı? İşte, kabızlığı ve şişkinliği yok eden bitki çayları...

Kabızlık birçok kişinin başına çeşitli nedenlerle meydana gelebilen bir rahatsızlık. Yediklerimiz ve içtiklerimizle doğrudan alakalı olan kabızlığın, kullandığımız ilaç ve şuruplarla da alakası olabilir. Kabızlık yaşayanlar doğal yollara rahatlayabilir. Sindirimin sistemine yerleşen sıkıntıyı bitkisel yöntemlerle giderebilirsiniz.

KARABAŞ OTU ÇAYI

Karabaş otu çayı, karabaş otu bitkisinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Bağırsaklardaki gaz ve şişkinliği azaltan karabaş otu çayı sindirimi kısa sürede rahatlatıcı etki gösterir.

KAKULE ÇAYI

Kakule (cuminum cyminum), zencefilgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Tohumları genellikle baharat olarak kullanılır, ancak aynı zamanda sağlık açısından da çeşitli faydaları olan bir bitkidir. Kakule çayı, özellikle sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir. Sindirim sorunlarına karşı rahatlatıcı bir etki sağlayabilir, gaz ve şişkinliği azaltabilir.

ISIRGAN OTU ÇAYI

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, ısırgan otu (urtica dioica), yıllık bir bitki olup dünya genelinde yaygın olarak bulunur. Isırgan otu çayı, mideyi rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Sindirim sistemi üzerindeki kasları gevşetebilir, bu da mide kramplarını hafifletebilir ve sindirim sürecini kolaylaştırabilir.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil (zingiber officinale), özellikle Asya mutfağından bilinen bir kök bitkisidir. Bu bitki, taze veya toz halde kullanılabilir ve geleneksel olarak çay olarak da tüketilir. Zencefil çayı, bağırsak hareketlerini artırabilir, bu da sindirim sürecini hızlandırabilir. Bu özellik, özellikle hafif kabızlık durumlarında faydalı olabilir.

NANE ÇAYI

Nane (mentha), hoş kokulu ve ferahlatıcı bir bitki olarak bilinir. Nane çayı, nane yapraklarının kaynar su ile demlenmesiyle hazırlanan bir içecektir. Nane çayı, hazımsızlık ve gaz sorunlarına karşı etkili olabilir. Sindirim sistemindeki gaz birikimini azaltabilir ve sindirim sürecini kolaylaştırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN