Kahve maskeleriyle güzellik salonlarına taş çıkarmaya var mısınız? Güzelliğinizi gören eltiniz kıskançlığından çatlayacak

Kahve maskeleriyle güzellik salonlarına taş çıkarmaya var mısınız? Güzelliğinizi gören eltiniz kıskançlığından çatlayacak

Kahve sadece sabahınızı değil, cildinizi de aydınlatmaya yardımcı olur. Cildinizin sağlığını iyileştirmek ve o ışıltıyı elde etmek için bu kendin yap kahve yüz maskelerini deneyin. Üstelik bu ev yapımı maskeler ile aile bütçenize de katkıda bulunacaksınız...

Kahvenin çeşitli faydaları vardır ve cilt bakımı da bunlardan biridir. Antioksidanlar ve yaşlanma karşıtı özelliklerle dolu olan kahve, cilt sağlığını artırabilecek inanılmaz yetenekleriyle donatılmıştır. Aslında, kahveyi cilt maskesi şeklinde uygulamak, kan dolaşımını teşvik ederek cilt şişmesini azaltır.

  • Kahve ile hazırlayacağınız maske cildinizin sıkılaşmasını sağlar.
  • Gözeneklerin kirden arınmasını sağlar. Böylece cildinizde oluşan siyah nokta ve sivilce gibi problemlerin geçmesini sağlayacağı gibi yenilerinin de oluşmasını engeller. Dolayısıyla daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Kahve ile hazırlayacağınız yüz maskesi parlak bir cildin anahtarı. Düzenli uyguladığınızda cildinizdeki fark gözünüzden kaçmayacak.
  • Yaşlanma belirtilerini en aza indirmek istiyorsanız kesinlikle kahvenin anti-aging özelliğinden faydalanmalısınız. Kahve ile hazırlayacağınız maske zamanın cildinizde bıraktığı izleri olabildiğince en aza indirecek.

Işıltılı ve esnek bir cilt elde etmenize yardımcı olmak için deneyebileceğiniz 3 'kendin yap' kahve yüz maskesi sunuyoruz:

basliksiz-4.jpg

1. KAHVE VE BALLI YÜZ MASKESİ

Bir yemek kaşığı kuru kahveye ve bir yemek kaşığı bala ihtiyacınız olacak. Bu iki malzemeyi küçük bir kapta iyice karıştırın. Macunu yüzünüzün her yerine uygulayın ve göz çevresinden kaçınarak nazikçe masaj yapın. Şimdi maskeyi 20 dakika boyunca açık tutun. Soğuk suyla durulayın.

Kahve ve ballı bir yüz maskesi kullanmak, cildinizi nemlendirmek ve kırışıklık, kuruluk ve koyu lekeler gibi yaşlanma belirtilerini azaltmak için mükemmel bir kombinasyondur.

2. KAHVE VE SÜTLÜ YÜZ MASKESİ

Maskeyi hazırlamak için bir yemek kaşığı çekilmiş kahve ile bir-iki yemek kaşığı süt alın. Her ikisini de karıştırarak macun kıvamına getirin ve yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız.

Eşit tonlu bir cilt istiyorsanız, kahve ve sütlü yüz maskesi en basit ve en etkili çözümdür. Yüzünüzdeki kirleri çıkarabilir ve cildinizin parlamasını sağlayabilir.

3. KAHVE, ZERDEÇAL VE YOĞURT YÜZ MASKESİ

Bu maskeyi yapmak için bir yemek kaşığı kahve tozu, bir yemek kaşığı zerdeçal ve bir yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Topaksız bir karışım yapmak için iyice karıştırın. Macunu yüzünüze eşit olarak uygulayın ve 20 dakika bekletin. Macunu çıkarmak için dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın ve daha parlak bir cilt tonu için ılık suyla yıkayın.

Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikler ve C vitamini açısından zengindir. Bu, ciltteki donukluğu gidermeye ve koyu lekelerin açılmasına yardımcı olurken, alfa-hidroksi asitli yoğurt yüzdeki yağı azaltır ve besler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN