Kahve yerine bunu yapın uykunuz anında açılsın

Kahve yerine bunu yapın uykunuz anında açılsın

Bir araştırmaya göre, kötü bir gece uykusundan sonra kafein yerine sadece 20 dakikalık egzersiz yapmak daha etkili olabilir. Portsmouth Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, kısa bir egzersizin enerji seviyelerini artırabileceğini, beyin gücünü ve enerjisini artırabileceğini, beyne kan akışını artırabileceğini ve motivasyonu artırabileceğini ortaya koydu.

Çalışma için iki deney yapıldı. İlk deneyde, katılımcılara üç gün boyunca sadece beş saat uyuma izni verildi. Her sabah dinlenmiş bir halde, katılımcılara görevler verildi ve ardından 20 dakikalık orta yoğunlukta bisiklet sürmeleri istendi. Egzersizden sonra, her katılımcının görev performansı arttı.

ÇALIŞMA 2 DENEY OLARAK YAPILDI

Analiz, az uyku miktarının her bireyi farklı şekillerde etkilediğini gösterdi. Bu durum, bazı insanların yorgunluğa daha dayanıklı olabileceği düşünülen nedenlerden kaynaklanmaktadır.

İkinci deneyde, katılımcılar bir gece boyunca uykusuz kaldı ve ardından düşük oksijen seviyesine sahip bir ortama yerleştirildi. Aynı testlere tabi tutulduklarında, performansları ilk gruba göre daha düşük çıktı.

EGZERSİZİN HORMAN SALIMINDA ETKİSİ

Araştırma ekibi, egzersizin beyinde hormon salınımını ve kan akışını etkileyebileceğini, ayrıca uyarılmayı ve motivasyonu artırabileceğini öne sürdü.

Uyku, sağlıklı bir yaşam tarzının temel bir parçasıdır ve yetişkinlere her gece yedi ila dokuz saat arasında uyumaları önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN