Kanı temizleyip idrar söktürüyor! Canan Karatay uyardı: Diyalizden kurtarıyor

Kanı temizleyip idrar söktürüyor! Canan Karatay uyardı: Diyalizden kurtarıyor

Doğada mucizevi bulunan bitkiler hiç umulmadık şekilde hastalıkları tedavi edebiliyor. Paylaşımlarıyla ezber bozan Canan Karatay yeni bir öneride bulundu. Kanı temizleyip idrar söktürüyor! Diyalizden bile kurtarabiliyor...

Sağlıklı beslenme konusunda beklenmedik önerilerde bulunarak ezber bozan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez doğada bulunan ve kanı tertemiz yapan bir doğal ilaç olarak ısırgan otunu önerdi. Karatay, ısırgan otu sayesinde diyalizden bile kurtulabileceğini söyledi.

Bilimsel adıyla "Urtica dioica" olarak bilinen ısırgan otu, sert yaprakları ve tüyleriyle tanınan bir bitki olarak doğada sıkça karşımıza çıkıyor. Yol kenarları, ormanlar ve bahçelerde yetişen bu bitki, sağlık açısından oldukça önemli faydalar sağlıyor.

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI

Isırgan otunun faydaları - Sağlık Haberleri

  • Isırgan otu, içeriğinde bulunan A, C, K ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum gibi birçok mineral bakımından zengin bir kaynaktır.
  • Vücuttaki iltihaplanmayı azaltmada yardımcı olan ısırgan otu, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir.
  • C vitamini ve diğer antioksidanlar içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekler.
  • Potasyum içeriğiyle kan basıncını düşürebilen ısırgan otu, kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Saç ve cilt sağlığını destekleyen ısırgan otu, özellikle saç dökülmesi ve cilt problemleriyle mücadelede etkili olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN