Kavunda bu işaret varsa hemen alın! Şekerpare kavunlar böyle görülüyor...

Kavunda bu işaret varsa hemen alın! Şekerpare kavunlar böyle görülüyor...

Yaz mevsimi bitmeden herkesin yemek istediği meyvelerden birisi de kavundur. Kavun sezonu geçmeden önce olgun, sulu sulu ve lezzetli bir şekilde yemek isteyenler bu belirtilere dikkat etsin. Kavun seçmek karpuz seçmekten bile zor olurken bu detaylara dikkat ederseniz aradığınız kavunu bulabilirsiniz. Peki, uzmanlar kavun seçerken neye dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor? İşte tüm detaylar...

Yaz aylarının favori meyvesi olan karpuz ve kavun için son günler başladı. Yaz sezonunun bitimiyle birlikte piyasada kalmayacak olan bu meyveler için son günlerde tatlı, sulu ve olgun bir şekilde yemek isteyenler oluyor.

DOĞRU KAVUN NASIL SEÇİLİR?

Önümüzdeki yaz aylarına kadar sofralardan eksik olacak karpuz ve kavunun iyisini bulmak ise kolay değildir. İnternet üzerinde tatlı ve olgun karpuzu seçmek için birçok tavsiye bulunsa da kavun için aynı durum geçerli değil.

Karpuz seçmekten de zor olan kavun seçmek oldukça zor bir işlemdir. Yaz aylarında birçok kişinin başına gelen çürük, bozuk ya da tatsız kavun almak, sezonun son günlerinde olsak da hala geçerliliğini sürdürüyor.

shutterstock-1216193335.jpg

BOYUTUNA DİKKAT EDİN

Kavun seçerken kabuğunun yumuşak olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Yumuşak bir kabuk daha tatlı bir kavun sinyali verir. Fakat sadece yumuşak olması yetmez. Çünkü aynı zamanda sert kabuklu kavunlar da olgun ve tatlı olabilir. Kavunun boyutuna göre ağırlığına dikkat etmeniz gerekir. Dibinin yumuşak olup olmaması, özellikle Kırkağaç kavununda tırtıklı ve düzgün çizgiler lezzetli bir kavunun işareti olabilir.

KAVUNU KOKLAYIN

Seçeceğiniz kavunun dibini koklamakta bir yöntem olarak bilinir. Kavunun dibi eğer hoş bir şekilde kokuyorsa o kavunun tatlı çıkma ihtimali yüksektir. Fakat her belirtide olduğu gibi bu belirtinin de tek başına yeterli olması imkânsız. Kavunun sapının kuruluğuna bakarak da olgunluğunu anlayabilirsiniz.

KABUĞUNU İNCELEYİN

Tatlı, sulu ve olgun bir kavun seçmek için kabuğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Sert kabuklu kavunlar genç olurken, aşırı yumuşak olanlar ise çok olgun oluyor. Kavunun dışına vurarak kalitesini kontrol edebilirsiniz. Kabuğu ne çok sert olmalı ne de çok yumuşak olmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN