Kayıp şehir efsanesi gerçek mi oluyor? Ağlara takıldı, tam 2 bin yıllık

Kayıp şehir efsanesi gerçek mi oluyor? Ağlara takıldı, tam 2 bin yıllık

UNESCO listesindeki İznik'te, balık tutmak için göle açılan balıkçıların ağlarına 2 bin yıllık kabartmalı yazıt takıldı. Gölde 1 hafta ara ile ikinci kez tarihi eser bulunması 'Kayıp şehir efsanesi gerçek mi oluyor?' dedirtti.

UNESCO geçici miras listesinde bulunan Bursa'nın tarihi antik kenti İznik'te, gölde gümüş balığı avına balıkçılar, ağlarına sert bir cisim takıldığını fark etti. Ağları toplayan balıkçılar gördükleri manzara karşısında şoke oldu.

aw315404-02.jpg

2 BİN YILLIK KABARTMALI YAZIT

Balıkçıların ağlarına 2 bin yıllık kabartmalı yazıt takıldı. Üzeri desenli olan ve yazılar olduğu görülen tarihi eserin hangi döneme ait olduğu merak konusu oldu.

aw315404-03.jpg

Tarihçilerin daha önce gerçek Nikea’nın İznik Gölü'nün içinde olduğu iddiaları ise yeniden gündeme geldi. İznik Müze Müdürlüğüne haber verildi. Tarihi eserin alınacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN