Kaynananızı çatlatacak ipucu: İz bırakmadan cam ve aynalar nasıl temizlenir?

Kaynananızı çatlatacak ipucu: İz bırakmadan cam ve aynalar nasıl temizlenir?

Çizgili camdan nefret mi ediyorsunuz? Çizgiler, her yerde pencere ve ayna temizleyicilerinin belasıdır, ancak sırrını biliyorsanız, ortadan kaldırılabilirler. Çizgileri tamamen ortadan kaldırmak ve her seferinde mükemmel temiz cam elde etmek için denenmiş ve doğrulanmış yöntemleri kullanın...

CAMINIZI VE AYNALARINIZI DÖRT KOLAY ADIMDA İZ BIRAKMADAN NASIL TEMİZLERSİNİZ?

1. SABUN İÇERMEYEN TEMİZLEYİCİ KULLANIN

Sabun veya başka bir katkı maddesi içermeyen bir cam temizleyici kullanmak çok önemlidir, çünkü bu gereksiz katkı maddeleri çizgilere neden olur. Camları temizlerken ilk önce özellikle zor lekeleri ve kiri temizleyerek başlayın. Daha sonra cam temizleyiciyi tüm yüzeye ölçülü bir şekilde uygulayın—çok fazla temizleyici kullanmaktan kaçının çünkü bu, lekelenmeye neden olabilir. Ardından, yan yana hareketlerle silmek için temiz, kuru bir mikrofiber bez kullanın.
Unutmayın sabunlar, buharlaşamaz ve kolayca silinip gitmezler. Bu, renkli veya kokulu bir cam temizleyici kullanıyorsanız, çizgileri ortadan kaldırmak için sonsuz bir temizleme döngüsüne hapsolduğunuz anlamına gelir.

Ev yapımı sirke karışımları son derece etkili olacaktır.

2. ASLA OVALAMAYIN

Çıkarılması zor olan bazı pislikler aynanızı temizlerken ekstra dikkat gerektirebilir, bu nedenle tüm pencereyi veya aynayı temizlemeden önce daha kirli alanları temizleyin. Lekeyi temizlemek için, camınızın yüzeyine sertçe bastırmaktan veya ovalamaktan kaçının. Sert ovmak, paslanmaz çelik tencere gibi bir şey için harikadır, ancak camınızın yüzeyine zarar verir ve çizerek bulanık görünmemesine neden olur.

Bunun yerine, söz konusu alanlara cam temizleyici uygulayın ve bir bezle hafifçe silin. Camı ve ya aynayı çizmemek lekeyi hemen çıkarmaktan daha önemlidir. Unutmayın, bir alanı her zaman tekrar temizleyebilirsiniz, ancak camınızın yüzeyindeki hasar kalıcı olabilir.

3. CAM VE YA AYNA TEMİZLEMEK İÇİN HER ZAMAN MİKROFİBER BEZ KULLANIN

Mikrofiber bez kullanmak camınızın ve ya aynanızın temiz, kuru ve tüy bırakmamasını sağlayacaktır. Mikrofiber bir bezdeki küçük lifler, temas ettikleri her şeyi emmek veya ona tutunmak üzere tasarlanmıştır. Bu, kullandığınız temizleme sıvısını emecekleri ve ayrıca camınızdaki kiri de tutacakları anlamına gelir. Bununla birlikte, mikrofiber bezlerinizi yıkama şekliniz önemlidir. Bezinizi temizlemek için deterjanla birlikte yumuşatıcı kullanmayın.

Bazı insanlar bez parçaları veya eski bir tişört kullanmanızı önerir, ancak bu malzemeler temizlik için tasarlanmamıştır. İyi çalışabilirler, ancak bir yüzeyden kalıntıları ve kirletici maddeleri mikrofiber bir bezle aynı şekilde çıkarmaları pek olası değildir. Kağıt havlu ise başka bir popüler seçenektir. Temizlemek için tasarlanmış olsa da, arkasında önemli miktarda tüy bıraktığı için pencereler için uygun değildir.

Bazı profesyonellerin cam temizliği için gazeteler kullandığı biliniz. Mikrofiber bez kullanmanızı tavsiye etsek de gazete kağıdı kullanmaktan güzel sonuçlar alabilirsiniz. İkisini de deneyin ve kendiniz karar verin.

4. DAİRESEL HAREKETLER HER ZAMAN İYİ SONUÇ VERİR

Dairesel hareketlerin neden olabileceği statik elektrik birikimini önledikleri için cam için daha iyidir. Statik elektrik istenmeyen bir durumdur çünkü tozu pencerelerinize çeker. Bu nedenle yan yana hareketler değil de dairesel hareketleri öneririz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN