Kek yapılırken en büyük hata! Fos diye tüm kabarıklığı sönüyor, yumuşaklığı gidiyor: Bu hatayı sakın yapmayın

Kek yapılırken en büyük hata! Fos diye tüm kabarıklığı sönüyor, yumuşaklığı gidiyor: Bu hatayı sakın yapmayın

Tek yapmanın en önemli noktalarından biri kekin güzel kabarmasıdır. Lakin kek yaparken dikkat edilmeyen bazı püf noktalar kekin kabarıklığının sönmesine neden oluyor. Eğer bu hataları yaparsanız hem kekiniz söner hem de yumuşaklığı kaybolur. İşte detaylar…

Kek, tadıyla, kokusuyla en sevilen yiyecekler arasında yer alır. Hele ki kabarık ve yumuşacık bir kekse yemelere doyulmaz. Farklı malzemelerle farklı aromalarla farklı pişirme yöntemleriyle herkesin kendine göre bir usulü vardır. Lakin kek yaparken herkesin ortak noktası kekin kabarması veya kabarmamasıdır. Bu kapsamda keki kabarmaya an kişilerin keki yaparken dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Eğer bu küçük gibi görünen kısımlara dikkat etmezseniz kekiniz beklediğiniz kadar lezzetli ve yumuşak olmayabilir. Gelin beraber kek yaparken düşülen yanlışlara bakalım…

yeni-proje-7-001.jpg

BU HATAYI SAKIN YAPMAYIN

Kek yaparken yapılan en büyük hata fırındaki keki kontrol etmek için sürekli fırının kapağını açmaktır. Bu durum her ne kadar normal ve zararsız gibi görünse de aslında fırın kapağını açmak kekin çökmesine neden olur. Dolayısıyla yapım aşamasında her ne kadar kabartma tozu katmış olsanız da kekiniz bu ufak hatadan dolayı sönecektir.

yeni-proje-8.jpg

Bunun yanı sıra kekin pişerken sabit bir sıcaklıkta durması önemlidir kekin düzgün bir şekilde sertleşmesi, yavaş yavaş yükselmesi ve yapısının bütünlüğü sabit ısısına bağlıdır. Fırın kapağı her açıldığında ise pişirme ortamı bozulur. Fırının içinde oluşan ısı hızlı bir şekilde dışarı çıkar ve soğuk oda sıcaklığı fırının içine gider bu yüzden de fırın kapı açıldığında ısı her seferinde 25 dereceye kadar düşebilir. Bu durum ise fırın sıcaklığında bir dalgalanmaya neden olacağı için hem kekiniz eşit olmayan bir pişme Yaşar hem de kabarması gerektiği yerde çökmeye başlar.

yeni-proje-9.jpg

FIRIN IŞIĞI İLE KONTROL EDİN

Kekiniz pişerken sık sık fırının kapağını açarak keke zarar vermek yerine fırınınızın ışığını açarak kekinizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Işık sayesinde kekin durumuna bakabilir ve kapağını açmaya gerek kalmadan bu kontrolünüzü sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN