Kenarda köşede gram altını olanlar dikkat: Bunu uygulayan parasını katlayacak

Kenarda köşede gram altını olanlar dikkat: Bunu uygulayan parasını katlayacak

Uzman ekonomistler altın ve borsa ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Peki İslam Memiş gram altın ile ilgili hangi açıklamaları yaptı? Tüm detaylar haberimizde.

Altın ve borsa yatırımcısı insanlar için sık sık uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki İslam Memiş altın ile ilgili neler söyledi? Memiş'e göre borsa durumu ne olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ BORSA VE ALTIN YORUMLARI

İslam Memiş borsa ile ilgili yatırımcıyı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Memiş'e göre 'Borsa İstanbul günü 4995 puanla yani yüzde 5.12 bir değer artışıyla kapattık. Borsada yaşanan sert düşüşler sonrasında bir aydır puanın 5300'lere kadar yükselmesi sonrasında dikkat edilmesi gerektiğini söylemiş ve geri çekilme olabileceğini de söylemiştim. Sosyal medya ile birlikte Türk borsasını kötüleyecek paylaşımlar yapıldı. Ben insanlara yatırımcı olun, cebinize odaklanın, piyasada duyguya yer yok dedim. Düşüşler orta ve uzun vadeli yatırımcılar için iyi fırsatlar ortaya çıkarıyor. Bundan sonra borsada ne olursa olsun yukarıya göre bir gidiş olacak. 6 aylık süreçte neler olabilir, sert düşüş olabilir, fiyat değişimleri olabilir. Borsa konusunda uzun ve orta vadeli pozitif görüşlerim sürüyor. Senelik olarak 6500 puan gibi bir yükseliş olacağını düşünüyorum. Ekranlarda dolar kuru 18.82 olarak gözüküyor ve serbest piyasada 19 TL olduğunu söylemiştim. Dolar endeksinin 102 seviyesinde olmasıyla birlikte dolar yükseldi. FED Başkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında geri çekilse de döviz hızlı toparlandı ve doların değeri arttı. Yurt içi piyasalarda da artış olduğunu gözlemledik.

İslam Memiş Borsa ve Altın Yorumları

Euro 20.44 olarak görünüyor ancak serbest piyasada 20.72-84 aralığında. Euro dolar paritesinde 1.1032 seviyeleri görüldü. Sağlıksız yükselme uyarılarım devam ediyor. Geri çekilebileceğini düşünüyorum. Bu düşüşlerin devam edebileceğini de söyleyebilirim. Orta ve uzun vadede 1.15 seviyelerini bekleyenler için iyi bir fırsat doğuyor. Gram altında ise ekranlarda yüzde 2 değer kaybı görünüyor. 3 Şubat tarihinde 1140 TL olan gram altın serbest piyasada 1160-1180 seviyelerinde. Bu haftanın yeni rekoru kırılmış oldu. Önceki günlerde 1198 TL'ye kadar yükselen gram altın ONS altın nedenli düşüşe geçebilecek. 1851900 dolar aralığında olan ONS altının alınmasının mantıklı olduğunu söylemiştim. Gram altın 1 gün içinde 30 TL değer kaybetti. Beklediğimiz düşüşler gerçekleşiyor. Bizler 1166 TL seviyesinde alım işlerini bitirdik. Senelik olarak bir değişiklik olmayacak 1200, 1280, 1350, 1450, 1550 rakamlarını hala bekliyorum. Özellikle bu rakamların Haziran ayından sonra gelmesini bekliyorum. Gram altında bugün, yarın ya da sonraki günlerde düşüşün kalıcı olacağını düşünmüyorum. Kısa vadeli düşüşler kalıcı olmayacak. Dikkat etmek gerekiyor.' dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN