Kendileriyle yüzleşemeyenler yeni versiyonlarını yaratamayacak

Kendileriyle yüzleşemeyenler yeni versiyonlarını yaratamayacak

Yaşamın tüm aktörlerine gelişim ve değişim kapılarını aralayan koçluk eğitimleri, “Gelecek bugün başlar” diyerek, insanın yeni versiyonunun formülünü sunuyor. Eğitimlerle endişelerini tecrübe olarak tanımlayarak özgüven elde edenler, yeni versiyonlarıyla geleceği şekillendirme gücüne ulaşıyor.

Yaşam, gelişim, performans, mentorluk gibi kavramlarla çeşitlenen koçluk eğitimi, sadece profesyonel yöneticilere değil, yaşamını doğru yönetmek isteyen herkese kılavuzluk ediyor. Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF tarafından yapılan Türkiye Koçluk Algı Araştırması 2021’e göre, koçların yaklaşık yüzde 40’ı koçluk eğitiminin farkındalık ve gelişim sağladığı, yüzde 37’si ise her insan için faydalı ve gerekli bir süreç olduğu konusunda birleşiyor.

Koçluk eğitiminin kendini keşfetme yolculuğu olduğunu ve koçların da bu yolculuğa arkadaşlık yaptığını kaydeden MCC (Master Certified Coach) Fatih Elibol, “Koçlar, yaşamını kendi değerleri çerçevesinde şekillendirmek isteyen herkese rehberlik eder. Ben de daha önce binlerce kişiye ulaşan ‘Gelecek Bugün Başlar’ adlı kitabım ve onunla aynı adı taşıyan etkinliklerimle, geleceğini değerlerine göre şekillendirmek isteyenlere yol arkadaşlığı yapıyorum. Önce geçmiştekileri fark edip kendimizi tanıyoruz, ardından geçmişi tecrübe olarak kabul edip bugünden geleceğe doğru hedeflediğimiz benliğimize, varmak istediğimiz noktaya doğru ilerleyeceğiz. Gelecek Bugün Başlar okurlarına özel 8 ve 9 Nisan tarihlerinde 19:30’da online ortamda düzenleyeceğim etkinliklerde, katılımcılarla birlikte geleceğe doğru ilerleyerek yeni bir benliğe kavuşabilmenin yol haritasını oluşturacağız” dedi.

YENİ VERSİYONA ULAŞMANIN YOL HARİTASI

Halen AB Parlementosu’nun ve Birleşik Krallık Lordlar Kamarası'nın mentor koçluğunu sürdüren ICF sertifikalı Mentor Koç Fatih Elibol, kendisinin koçu olmak isteyenlere kitabında farklı bir yaşam rotası çizdiğini belirterek, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Koçluk eğitimi, geleceği bugünden tasarlamak için geçmişe ihtiyaç duyuyor. Bu sürecin tüm aşamalarını aktardığım kitabımda, okuyuculara yeni versiyonlarına ulaşmaları için yapmaları gerekenleri anlatmıyorum. Aksine sorduğum sorularla kişilerin doğru yolu bulmasını sağlıyorum. Bu sorulara verdikleri yanıtlar, yeni versiyonun omurgasını oluşturuyor. Kitabımdan hareketle düzenlediğim etkinliklerle de bu versiyonu yaşanabilir ve sürdürülebilir kılmak için alıştırmalar yapıyoruz. Katılımcılar kendi mutluluğu ve huzuru için yeniden var olmanın izini sürüyor.”

YENİ BİR BENLİK İÇİN ÖNCE KENDİNE YOLCULUK

ICF, Akredite, Actp Acsth ve CCE onaylı 13 eğitim programının yanı sıra, 28 ülkede dünya liderleriyle mentorluk ve koçluk programları yürüten, dünyanın 5 kıtasında ve 2 dilde eğitimler vermeyi sürdüren Fatih Elibol, bu zamana kadar elde ettiği tüm deneyimleri daha önce binlerce kişiye ulaşan kitabında buluşturuyor. 3. baskısı yayınlanan kitabında insanın kendi değerlerini gerçekleştirerek en iyi versiyonuna ulaşmasının şifrelerini veren MCC Fatih Elibol, “İnsanın yeni bir benlik kazanması için önce kendi içsel yolculuğunu tamamlaması gerekiyor. Geçmişten gelen tecrübelerle kaygılarımız oluşur. Korkular ise aslında gelecektedir. Bilinmezlik durumu korkuları ve endişeyi oluşturur. Bunu başaramayanlar geçmişin kaygıları ve geleceğin korku ve endişelerine takılı kalarak gelecekle arasına bir duvar örüyor” dedi.

PUSULA GÖREVİ GÖRÜYOR

Kitabında koçluk seanslarından çok sayıda alıntıya yer verdiğini belirten Fatih Elibol, “Yaşamını kendi değerleri etrafında şekillendirmek isteyen herkes, ilk etapta kendisiyle yüz yüze gelmeli. ‘Kendini görmek için kendi içine bak' motivasyonuyla kaleme aldığım kitabımda okuyucuları korku, kaygı ve endişeleriyle tanıştırıyor, bu duyguların tecrübe olduğunu anlatıyorum. İşte bu noktada kişilerin yaşamlarını değiştirmek için ihtiyaçları olan gücü ortaya çıkarıyorum. Endişe gibi olumsuz duygular, tecrübe olarak tanımlandığında yaşamı dönüştürmek için gerekli özgüven de kendiliğinden geliyor. İşin en can alıcı noktası ise doğru sorulara doğru yanıtlar bulabilmekte yatıyor. Kitabım bu yönüyle pusula görevi görüyor” değerlendirmesinde bulundu.

FATİH ELİBOL KİMDİR?

İstanbul doğumlu Fatih Elibol, yüksek öğrenimini NYU Leonard N.Stern İşletme Fakültesi’nde İşletme ve Politik Ekonomi olmak üzere çift ana dal okuyarak tamamladı. Harvard Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yapan Fatih Elibol, halen Oxford Üniversitesi’nde Psikoloji ve İnsan Gelişimi Doktora Programı’na devam ediyor. 1996’da ICF’nin Kurucusu Thomas Leonard sayesinde koçlukla tanıştı. İnteraktif temel koçluk eğitimleri veren Fatih Elibol, Morgan Stanley CEO’su James Gorman, Rakuten CEO’su Mickey Mikitani, Virgin Group Kurucusu Richard Branson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Power China Başkanı Yan Zhiyong, Rockefeller Vakfı eski başkanı Judith Rodin, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, BNP Paribas CEO’su Jean-Laurent Bonnafé ve Roman Abramovich gibi birçok profesyonel yöneticinin liderlik yetkinliklerini geliştirmesine destek veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN