Kepek sorununuzu evdeki bu malzemelerle tarihe gömün! Deneyen herkes kozmetik ürünlere para dökmekten kurtuluyor

Kepek sorununuzu evdeki bu malzemelerle tarihe gömün! Deneyen herkes kozmetik ürünlere para dökmekten kurtuluyor

Kepek için basit ve kolay ev ilaçlarını öğrenin. Bu basit kepek ev ilaçları, kepeği nasıl kontrol edeceğinizi veya ondan nasıl kurtulacağınızı bilmenize yardımcı olacaktır.

Saçınızdan omuzlarınıza düşen ufacık, küçük pullar, özellikle hareket halindeyken oldukça utanç verici olabilir. Kim omuzlarının kafa derisinin lapa lapa parçalarıyla kaplı olmasını ister? Hiç kimse! Ama bu senin için kepek; sürekli kaşınmaya neden olabilen ve aynı zamanda en sevdiğiniz koyu renk tişörtlerinizi giymenizi engelleyen en yaygın saç sorunlarından biridir. Öyle ki, soyulan bir kafa derisi özgüveninizi ve dışarı çıkıp sosyalleşme isteğinizi de etkileyebilir!

KEPEK NEDİR?

Kepek, malassezia adı verilen bir mantardan kaynaklanır. Bu mantar nemli ortamlarda gelişir, bu nedenle aşırı terlemenin olduğu yaz ve muson mevsimlerinde kepek daha büyük bir sorun haline gelir. Özellikle kışın kepek sorunu yaşayan bazı insanlar da vardır, bunun nedeni soğuk rüzgarın saçınızdan ve saç derinizden nemi alıp kuru ve pul pul dökülmesidir. Bu, kafa derisinde kuruluk ve kaşıntıya neden olarak ölü deri hücrelerinin görünür pullar halinde birikmesine ve sonunda saçınızdan düşmesine neden olur. Ancak kepek önleyici şampuanlar pullardan kurtulmanıza yardımcı olmuyorsa mutfağınıza dönmenizi öneririz.

shutterstock-1283592757-3b431615f4.webp

KEPEK İÇİN EV TEDAVİLERİ

  • Hindistan cevizi yağı: 3 ila 5 çay kaşığını saç derinize sürerek başlayın, ardından bir saat bekleyin ve saçınızı şampuanlayın.

  • Aloe vera: Saçınızı şampuanlamadan hemen önce saç derinize biraz sürün.

  • Elma sirkesi: Çeyrek bardak elma sirkesini çeyrek bardak suyla karıştırın ve ardından saç derinize dökün. En az 15 dakika bekletin, ardından saç derinizi iyice durulayın.

  • Aspirin: İki aspirini ezin ve şampuanınızla karıştırın, ardından saçınızı şampuanlayın. 2 dakika bekletin ve sonra durulayın.

  • Kabartma tozu: Saçınızı ıslatın, ardından saç derinize karbonat sürün. Birkaç dakika bekletin, sonra durulayın.

  • Limon suyu: 2 çay kaşığı limon suyunu saç derinize sürün, birkaç dakika bekletin, sonra durulayın. Bunu, 1 bardak su ile karıştırılmış başka bir çay kaşığı limon suyunu karıştırarak ve saç derinize dökerek takip edin.

  • Zeytinyağı: Saç derinize birkaç damla zeytinyağı sürün, saçınızı bir duş başlığıyla kapatın ve sonra üzerinde uyuyun. Sabah, saçınızı şampuanlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN