Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Proteini en yüksek sebzeler...

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Proteini en yüksek sebzeler...

Daha fazla sebze yemek kilo vermenize yardımcı olabilir mi? Kesinlikle kilo vermenize yardımcı olur. Ancak bazı sebzeler kilo vermek için diğerlerinden daha iyidir.

Yediğiniz sebzeler, en az kalori için en fazla protein, besin ve lif sağlayan türler olmalıdır. Bununla birlikte, sebzelerin et, yumurta ve diğer proteinli yiyeceklerle karşılaştırıldığında fazla protein sağlamadığını unutmayın .

Bu kılavuzda, hangi yüksek proteinli sebzelere öncelik vermeniz gerektiğini bulabilirsiniz...

EN YÜKSEK 10 PROTEİNLİ SEBZELER

Ispanak: yüzde 57 protein

Çin lahanası: yüzde 56 protein

Kuşkonmaz: yüzde 53 protein

Mantarlar: yüzde 52 protein

Karalahana: yüzde 45 protein

Lahana: yüzde43 protein

Roka: yüzde 42 protein

Marul: yüzde 40 protein

Şalgam yeşillikleri: yüzde 40 protein

Brüksel lahanası: yüzde 38 protein

sebze-meyve.jpg

YÜKSEK PROTEYİNLİ MEYVELER

Protein kaynakları denilince akla ilk gelen meyveler olmayabilir. Ama daha fazlasını arıyorsanız, protein içeren meyveler de var. İşte diyetinize tat katacak meyveler...

AVOKADO

Diyetinize bir parça avokado ekleyebilirsiniz. Dilimlenmiş veya küp şeklinde doğranmış bir fincan avokado 3 gram protein içerir. Püresinde ise 4.6 gram protein vardır. Bu oran bir meyve için yüksek seviyedir. Aynı zamanda sağlıklı yağ, lif ve potasyumla doludur, bu da onu herhangi bir öğüne akıllıca bir katkı haline getirir. Ve bazı insanların onu tatlı olarak yediğini biliyor muydunuz? Dilimlenmiş şeftalilerle deneyin ve üzerine bal gezdirin.

KİVİ

Kivi size fincan başına yaklaşık 2 gram protein sunacaktır. Ve onu hazırlamak için çok zaman harcamanıza gerek de yok. Kabuğunu yemek de gayet güzel olacaktır. Sadece iyice temizlediğinizden emin olun, sonra dilimleyin ve yiyin.

KAYISI

Bir fincan dilimlenmiş kayısıda 2.3 gram protein ile çalışır. Kuru kayısı da hızlı ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Çeyrek fincan porsiyon size 1,1 gram protein sağlayacaktır. Onları tek başına, veya bir salataya katarak yiyin.

BÖĞÜRTLEN VE AHUDUDU

Tüm meyveler harika protein kaynakları değildir. Ancak böğürtler fincan başına 2 gramı protein sunarlar. Ahududu da protein açısından nispeten yüksektir. Bardak başına yaklaşık 1,5 gram protein içerir. Onları tek başına atıştırın veya protein dolu bir kahvaltı için yoğurda ekleyin.

KURU ÜZÜM

Kurutulmuş meyveler senin işinse, kuru üzüm protein için iyi bir depodur. Bir fincan kuru üzüm yaklaşık 1 gram protein içerir. Onları fındıkla atıştırın, kahvaltıda yulaf ezmenizin üzerine serpin ya da bir tatlılık dokunuşu için bir salataya atın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN