Kiracıların uykuları kaçacak! O tarihten sonra kötü günler sizi bekliyor: Sil baştan değişecek

Kiracıların uykuları kaçacak! O tarihten sonra kötü günler sizi bekliyor: Sil baştan değişecek

Bu değişiklik kiracıları zor durumda bırakacaktır. Kiralarda yaşanan son değişiklik nedir? Merak edilen detaylar haberimizde.

Kiracıları zorlayan kira fiyatları tekrar zor durumda bırakacak. Ev sahiplerinin yeni yöntemine Avukat Sinan Keskinden cevap geldi. Ev sahiplerinin yöntemine karşı karar nedir? Tüm detaylar haberimizde.

KİRACILARI ZORLAYAN KİRA FİYATLARI SONUCU DEĞİŞİKLİK!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira fiyatı sorunu yine kiracıları zorladı. Kirra fiyatlarında yaşanan artış üzerine ev sahipleri fiyatları daha da yükseltmek istemektedirler. Kiracı olan vatandaşlar evden çıkarak yüksek kiralık eve geçmeyi istiyorlar. Hükümet iki tarafa da müdahele gerçekleştirdi. Anlaşmazlıklar hala devam etmektedir. 1 Temmuz itibari ile geçtiğimiz zamanda hükümet tarafından getirilen %25 kira artış sınırlaması kaldırılacaktır.Kira

Resmi uygulama olmasa bile kira fiyatlarında %70 artış gerçekleşmiştir. Kira arayan vatandaşlar ev bulmakta zorlanıyorlar. Bulunan evlerde ise kira fiyatları vatandaşları zorlamaktadır.

Araştırmalar sonucunda kira fiyatlarında Şubat ayı yıllık artış oranı %189,5 olmuştur. İstanbul ilinde %138,5, Ankarada %153, İzmirde %182,1 olmuştur.

Kiralık evlerin metrekare fiyatı Megakent de 116,9 TL, Başkent'te 60,7 TL, İzmir ilinde 84,6 TL olarak artış göstermiştir.

Ev sahipleri ise kiracılarını çıkarmak için bu yöntemi kullanmaya başladılar. Kira sözleşmesine ek tahliye taahütnamesi istemeye başladı. Avukat Sinan Engin, tahliye taahütnamesinin bir sözleşme olduğunu vurgulayarak Türk Borçlar Kanunu genel hükümlere bağlı olarak baskı altında olan kişinin imza atması halinde, geçersiz olacağını dile getirdi. Bu durumun yaşanması halinde avukat ile iletişime geçilmesinin doğru olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN