Kış aylarında dudak ve ağız çevresinde yara çıkanlar bu hastalığın pençesinde! Derhal doktora gidin

Kış aylarında dudak ve ağız çevresinde yara çıkanlar bu hastalığın pençesinde! Derhal doktora gidin

Vücudun çeşitli bölgelerini etkileyen bir hastalık, genellikle ağız ve genital bölgede yaralar, göz iltihabı ve cilt problemleri gibi belirtilerle kendini gösterir. Uzmanlara göre, bu belirtileri yaşayanlar gecikmeden hastaneden randevu almalı. İşte detaylar...

Behçet hastalığı, nadir görülen ve inflamatuar (iltihaplı) bir bağ dokusu rahatsızlığı. Bu hastalık, vücutta çeşitli bölgelerde iltihaplanmaya yol açabilir ve birçok farklı semptomla kendini gösterebilir. Behçet hastalığı, özellikle ağızda, genital bölgede ve gözlerde yaralara neden olan kronik bir iltihaplı hastalık. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sistemi ile ilişkilidir ve henüz kesin nedeni tam olarak bilinmiyor. Behçet hastalığı, özellikle Türkiye, Orta Doğu ve Japonya gibi belirli bölgelerde daha sık görülür.

BEHÇET HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?

* Ağız içinde ve dudaklarda yaralar

* Genital bölgede ağrılı yaralar

* Göz iltihapları ve görme kaybı

* Deri lezyonları ve döküntüler

* Eklem ağrıları ve şişlikler

* Mide-bağırsak problemleri

* Beyin iltihapları (nadiren)

BEHÇET HASTALIĞI BULAŞICI MI?

Gazete Pencere'de yer alan habere göre, Behçet hastalığı bulaşıcı bir hastalık değil. Başka bir kişiden kişiye geçmez. Behçet hastalığı, bağışıklık sisteminin anormal bir şekilde tepki vermesi sonucu ortaya çıkar ve genetik yatkınlığın da etkisi olabilir.

BEHÇET HASTALIĞI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Behçet hastalığının tedavisi, semptomların ciddiyetine ve hangi organları etkilediğine bağlı olarak değişebilir. Tedavi, semptomları hafifletmeyi ve iltihabı kontrol altına almayı hedefler. İlaç tedavisi, kortikosteroidler ve immünsüpresif ilaçlar gibi ilaçları içerebilir. Göz problemleri veya diğer ciddi komplikasyonlar durumunda cerrahi müdahale gerekebilir.

Sonuç olarak, Behçet hastalığı nadir görülen bir iltihaplı hastalıktır ve birçok farklı semptomla kendini gösterebilir. Bu hastalık bulaşıcı değildir, ancak tedavi edilmesi önemli çünkü semptomlar ciddi olabilir. Behçet hastalığının tedavisi, semptomları hafifletmeyi ve iltihabı kontrol altına almayı amaçlayan ilaçlarla yapılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN