Kışlık montları geri çıkarın! O illere kar, kış, kıyamet geri dönüyor: 18 derece birden düşecek

Kışlık montları geri çıkarın! O illere kar, kış, kıyamet geri dönüyor: 18 derece birden düşecek

Hava uzmanı Kerem Ökten'in verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde önümüzdeki hafta ciddi bir soğuk hava dalgası yaşanacak. Sıcaklıkların hızla düşeceği ve kar yağışlarının etkili olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji verileri, kışın geri döneceğini gösteriyor ve yakın zamanda sürpriz kar yağışları bekleniyor. Sıcaklıkların ciddi şekilde düşmesi öngörülüyor. Hava uzmanı Kerem Ökten, dondurucu soğukların yaşanacağı iki günü açıkladı.

Mart ayında bile soğuk hava etkisini gösterirken, Türkiye'yi etkileyebilecek yeni bir soğuk hava dalgası söz konusu. Hava durumu tahminleri yapan Hava Forum adlı sosyal medya hesabında yapılan paylaşıma göre, 29 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye soğuk bir hava dalgası gelebilir ve bu dalganın hava sıcaklıklarını 15-18 derece birden düşürebileceği belirtiliyor.

kar

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'yi etkisi altına alabilecek ve sıcaklıkları 15-18 derece birden düşürebilecek bir soğuk hava dalgasıyla karşı karşıyayız."

"Muhtemelen rotası Türkiye olacak. Soğuk hava dalgası gelirse, 29 Mart Çarşamba günü gelecek ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu tehlikeli soğuk hava dalgası, tarımsal üretimde don riski yaratabilir."

Kar tahminleri doğru çıkan hava uzmanı Kerem Ökten, "Çarşamba ve Perşembe günleri kış geri dönüyor. Sıcaklıklar gece buzlanma seviyesinin altına düşecek. Sürpriz kar yağışları bekleniyor. Çiftçilerimiz de don riskine karşı tedbirli olmalı. Açık mavi bölgelerde buzlanma, koyu mavi bölgelerde ise yoğun buzlanma olabileceğini söylüyoruz" diyerek uyardı.

Son hava durumu tahminlerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Akdeniz'in iç bölgeleri, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı olacak. Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN