Kızartma yağını dökmeden önce uygulayın! Bütün kiri mıknatıs gibi çekiyor, kullanım ömrünü uzatıyor

Kızartma yağını dökmeden önce uygulayın! Bütün kiri mıknatıs gibi çekiyor, kullanım ömrünü uzatıyor

Çok fazla kızartma yapan kişiler sık sık yağ değiştirmek zorunda kalırken kirlenen yağı dökmeden önce bu yöntemi denemeniz gerekiyor. Yağın içerisindeki bütün kiri mıknatıs gibi çekiyor kullanım ömrünü uzatıyor. Yağdaki kalıntıları toplayıp pırıl pırıl yapan bu yöntem ev hanımlarının kurtarıcısı oluyor.

Kızartma yaptığınız yağ içerisinde biriken kirler canınızı sıkıyorsa çözüme son derece basit oluyor. Kullandığınız yağı hem daha uzun süre kullanmanızı sağlayacak hem de kirli görüntüyü ortadan kaldıracak. Aynı zamanda bütçe dostu olan bu yöntem tasarruf etmenizi sağlarken pratikliği de beraberinde getiriyor.

KIZARTMA YAĞI NASIL TEMİZLENİR?

  • Kızartma yağını temizlemek ve yeniden kullanmak için ihtiyacınız olan iki farklı malzeme bulunuyor.
  • 2 yemek kaşığı nişasta ve bir bardak suyu iyice karıştırınız.

kizartma-yagi-temizlemek.jpg

  • Tencerenin altını yakmış olduğunuz kirli yağın içerisine nişasta ve su karışımını yavaş yavaş kızartma yağına ekleyiniz.
  • İyice kızaran yağ içerisinde kalıplaşan nişasta karışımını tamamen yağ içerisinden çıkarttıktan sonra ocağın altını kapatınız.
  • Nişasta yağda birikmiş olan tüm yemek kalıntılarını mıknatıs gibi çekerken yanmış yerleri de temizlemektedir. Bu yöntem ile kullandığınız ya ilk günkü gibi tertemiz olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN